بررسی تاثیر فاز کاربیدی ایجادشده در فصل مشترک نانولوله کربنی و زمینه آلومینیومی بر خواص مکانیکی کامپوزیت Al/CNT

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی متالورژی پودر
  • کد COI اختصاصی: PMAUTO06_081
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 574
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیمین حیدری

دانشجوی کارشناسی ارشد ، دانشگاه فردوسی مشهد

سیدعبدالکریم سجادی

استاد ،دانشگاه فردوسی مشهد

ابوالفضل باباخانی

استاد ،دانشگاه فردوسی مشهد

حسین اسکندری

دانشیار، دانشگاه خلیج فارس بوشهر

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر فاز کاربید آلومینیم (Al4C3) بر خواص مکانیکی کامپوزیت نهایی بود. بنابراین در این تحقیق نانو کامپوزیت آلومینیم تقویت شده با نانولوله ی کربنی با استفاده از یک فرآیند چندمرحله ای تولید شد. در ابتدا، نانولوله های کربنی توسط آسیاکاری مکانیکی به مدت 20 ساعت خرد شد تا منبع کربنی برای تشکیل کاربید مهیا شود. سپس نانولوله های خردشده به مقادیر مختلفی از CNT خام اضافه و به مدت یک ساعت تحت آسیاکاری مجدد قرار گرفت تا سطح نانولوله های خام با CNTهای خردشده پوشش داده شود. در نهایت پودر حاصل با آلومینیم مخلوط شد تا کامپوزیت های نهایی با روش پرس سرد و تف-جوشی در کوره به دست آیند. بررسی های متالوگرافی توزیع مناسب نانولوله های کربنی را در زمینه آلومینیمی نشان داد. همچنین، حضور فاز کاربیدی Al4C3 با استفاده از آزمون پراش پرتو ایکس (XRD) تایید شد. نتایج آزمون میکروسختی بهبود خواص مکانیکی کامپوزیت نهایی را نسبت به نمونه مرجع (نانو کامپوزیت آلومینیوم تقویت شده با نانولوه ی کربنی خام) نشان داد که این افزایش به تشکیل کاربید آلومینیم نسبت داده شد.

کلیدواژه ها

نانولوله کربنی، نانو کامپوزیتAl/CNT، کاربید آلومینیم، خواص مکانیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.