بررسی پارامتر ها و مواد افزودنی موثر بر ضریب انتقال جرم در یک سیستم استخراج مایع –مایع از نوع پاششی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی تحقیقات جدید در شیمی، مهندسی شیمی و نفت
  • کد COI اختصاصی: NRCP04_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 711
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا رفیعی

کارشناسی، موسسه آموزش عالی مهر اروند

هدی اسدی نیا

کارشناسی ارشد، موسسه آموزش عالی مهر اروند

محمد تبعه حیاوی

کارشناسی ارشد، موسسه آموزش عالی مهر اروند

چکیده

مهمترین پارامتر موثر در ستون پاششی برای ارزیابی کیفی انتقال جرم از فاز پیوسته به پراکنده ضریب انتقال جرم قطره در مرحله تشکیل است. بررسی حاضر با هدف مروری بر بررسی ضریب انتقال جرم قطره در مرحله تشکیل انجام گردیده که به همین منظور تاثیر سورفکتانت و نانوذرات آب گریز sio2 با در صدهای 0/05 و0/1 و همچنین تاثیر پارامتر هایی چون قطر قطره ،زمان تشکیل قطره و عدد رینولدز بر روی ضریب انتقال جرم تشکیل قطره در یک ستون استخراج مایع _مایع از نوع پاششی با توزیع کننده هایی با قطر 0/8،1 و1/2 مورد بررسی قرار گرفته است. طبق نتایج بدست آمده از نمودار هایی که در آزمایشات مختلف توسط محققان بدست آمده است نیز نانوذرات sio2 با توجه به درصدشان باعث افزایش ضریب انتقال جرم تشکیل قطره میشود که دلیل آن افزایش چرخش های درونی و حرکات براوونی می همچنین مقادیرکم سورفکتانت باعث افزایش سطح مشترک شده ولی ضریب انتقال جرم را کاهش می دهد، ضریب انتقال جرم با توجه به قطر قطره رفتاری دو گانه دارد به طوری که با افزایش قطر متوسط قطره پس از رسیدن به یک نقطه ی بحرانی کاهش می یابد و هم چنین رابطه ی ضریب انتقال جرم با زمان و عدد رینولدز به ترتیب عکس و مستقیم می باشد.

کلیدواژه ها

ضریب انتقال جرم ، ستون پاششی ، قطر قطره ، نانوذرات، استخراج مایع _مایع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.