نقش ترکیبات اصلی(فازهای)سیمان بر مقاومت اولیه و دراز مدت

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس ملی بتن
  • کد COI اختصاصی: NCCICI09_096
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1978
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن تدین

هیات مدیره انجمن بتن ایران و مهندسین مشاور سیناب غرب

علیرضا رحمتی

مدیر آزمایشگاه پاکدشت بتن آزمایشگاه مرجع سازمان ملی استاندارد

الهام سلامی

مسیول فنی آزمایشگاه پاکدشت بتن

بهمن پیرهادی

کارشناس آزمایشگاه پاکدشت بتن

چکیده

عملکرد سیمان به عنوان یکی از اجزای اصلی فرآورده بتن همواره مورد توجه بوده است و با توسعه روزافزون صنعت سیمان ایران از نظر کمیت در زمینه تولید انواع سیمان, کنترل کیفیت سیمان با بررسی ویژگی های فیزیکی و شیمیایی بسیار مهم است. ولی توجه به این نکته ضروری است که صرف انطباق سیمان با الزامات استانداردهای ملی,لزوما نمی توان به فرآورده نهایی منطبق با مشخصات مورد انتظار دست یافت، زیرا استانداردها برای بسیاری از مشخصات سیمان که بر ویژگی های بتن تاثیر گذار هستند یا دامنههای گستردهای را مورد قبول دانسته اند و یا محدودیتی الزام نکردهاند و مورد بررسی قرار نداده اند.سیمان پرتلند را نمی توان توسط یک فرمول شیمیایی بیان نمود,زیرا یک مخلوط پیچیده از چهار ترکیب اصلی و تعدادی ترکیبات فرعی است.چهار ترکیب اصلی با عناوین سه کلسیم سیلیکلات (C3S), دو کلسیم سیلیکات (C2S),سه کلسیم آلومینات (C3A ) و چهار کلسیم آلومینو فریت(C4AF) وجود دارد که از آنالیز اکسیدی سیمان پرتلند محاسبه می گردند. این ترکیبات یا فازها از نظر شیمیایی حقیقی نیستند ولی نسبت های مربوط به آن ها اطلاعات با ارزشی را برای پیش بینی خواص سیمان فراهم می سازد .توسعه مقاومت سیمان اساسا بستگی به مقادیر C3S و C2S دارد [1]در این تحقیق با انتخاب سیمان نوع 1و 2و5 به عنوان پر مصرف ترین سیمان های کشور و انجام آزمایشات شیمیایی و فیزیکی مطابق استاندارد ملی 389 ایران در آزمایشگاه پاکدشت بتن به عنوان آزمایشگاه مرجع سازمان ملی استاندارد, بعد از محاسبه فازهای اصلی سیمان سعی در برسی اثر گذاری مقادیر فازهای اصلی بر روند کسب مقاومت ملات استاندارد داشته ایم.

کلیدواژه ها

سیمان پرتلند, ترکیبات سیمان, ملات استاندارد سیمان,فازهای سیمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.