بررسی رفتار کششی و اثر محصورشدگی آزمونه های بتنی مقاوم سازی شده توسط توری منسوج (TRC)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس ملی بتن
  • کد COI اختصاصی: NCCICI09_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 765
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جمشید اسماعیلی

دانشیار دانشکده عمران دانشگاه تبریز

ایرج شریفی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده عمران دانشگاه تبریز

میلاد نوری زاده

دانشجوی کارشناسی دانشکده عمران دانشگاه تبریز

علی ابراهیمی امامیه

دانشجوی کارشناسی دانشکده عمران دانشگاه تبریز

چکیده

همواره استفاده بهینه و اقتصادی از مصالح موجود یکی از دغدغه های دست اندرکاران عرصه ی ساخت و ساز بوده است. بدین منظور طی سال های اخیر بحث ترمیم و مقاوم سازی سازههای بتنی فرسوده جایگاه ویژه ای در مجموعه مهندسی عمران یافته است. برای این مهم روش های متنوعی توجه مهندسان را به خود جلب کرده است که یکی از معمول ترین روش های مورد استفاده در مقاوم سازی سازه ها، استفاده از ورق های FRP می باشد. این روش خالی از عیب نبوده و اشکالاتی نظیر استفاده از چسباننده های اپوکسی را داردکه علاوه بر عملکرد نامناسب در مقابل حرارت، صرفه ی اقتصادی نیز ندارد. همچنان مهندسان در تلاش برای یافتن روش های جدیدی هستند که علاوه بر برطرف کردن مشکلات موجود، از لحاظ اقتصادی و فنی با صرفه باشند. یکی از روش های نوین در این زمینه بکارگیری توری منسوج می باشد که به جای استفاده از چسباننده های اپوکسی، چسابننده های پایه سیمانی بکار گرفته می شود. در این مطالعه به منظور بررسی کارآمدی این روش در مقاوم سازی اعضای فشاری بتنی، ابتدا ظرفیت کششی و رفتار سخت شوندگی کرنشی آزمونه های بتنی مقاوم سازی شده با توری منسوج TRC با ملات های معمول در این روش مورد آزمایش قرار گرفته و سپس آزمونه های استوانه ای با استفاده از ملات انتخاب شده دورگیری گردیدند. برای ارزیابی روش ترمیمی TRC و اثر محصور شدگی، آزمونه های دورگیری شده در یک و دولایه از توری منسوج و همچنین آزمونه های شاهد (بدون دورگیری) تحت آزمایش بارگذاری فشاری قرار گرفتند. در نهایت مشخص گردید که دورگیری آزمونه های استوانه ای با استفاده از TRC تاثیر چشمگیری در افزایش مقاومت فشاری این آزمونه ها داشته است که بیانگر کارآمدی این روش در مقاوم سازی اعضای فشاری بتنی می باشد.

کلیدواژه ها

مقاوم سازی، توری منسوج، TRC، محصور شدگی، ظرفیت کششی، سخت شدگی کرنشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.