اثر ترک بر باربری تراورس بتنی پیش تنیده B70 با استفاده از تحلیل مکانیک شکست
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: نهمین کنفرانس ملی بتن
- کد COI اختصاصی: NCCICI09_035
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 725
نویسندگان
دکتری مهندسی عمران-سازه، دانشگاه بوعلی سینا
دکتری مهندسی عمران-سازه، دانشیار دانشگاه بوعلی سینا
چکیده
در این پژوهش با تکیه بر اصول مکانیک شکست در بتن مسلح، رفتار شکست در تراورس بتنی پیش تنیده B70 به روش عددی و آزمایشگاهی تحلیل شده است. در بخش عددی این پژوهش، مدل غیرخطی خرابی پلاستیک با استفاده از نرم افزار Abaqus و در بخش آزمایشگاهی، روش های رپلیکاگیری و تحلیل عکس استفاده شده است. تراورس ها با طول پیش ترک از صفر تا 45 میلی متر و عرض پیش ترک از صفر تا 8 میلی متر تحت بار سه نقطه ای لنگر خمشی منفی وسط دهانه قرار گرفته اند. در این پژوهش میزان کاهش مقاومت قطعه ی تراورس پیش ترک دار در ایجاد ترک و ناپایداری ترک (شکست) برآورد است. نتایج نشان می دهند که وجود پیش ترک آن هم با عرض های بسیار کوچک باعث کاهش مقاومت های بسیار زیاد در نتایج آزمایش های 28 روزه تراورس می شوند که در طرح های مقاومت مصالحی اصلا دیده نشده است. در نتیجه طرح مقاومت مصالحی موجود برای طراحی قطعه ی تراورس تا زمانی پاسخ گو است که هیچ آسیب یا پیش ترکی در قطعه وجود نداشته باشد و برای تحلیل و طراحی یک قطعه ی بتن پیش تنیده ای مانند تراورس ما احتیاج به بازرسی های دقیق در مورد وجود عیب در آن داریم تا در صورت نیاز با تحلیل مکانیک شکست به همراه تحلیل مقاومت مصالحی ظرفیت قطعه و به طبع آن عمر قطعه تخمین زده شود.کلیدواژه ها
طراحی مقاومت مصالح، طراحی مکانیک شکست، تراورس بتنی پیش تنیده، درصدکاهش مقاومتمقالات مرتبط جدید
- بررسی اثر پارامترهای محیطی (دما، رطوبت) بر داده های پایش سلامت پل های فولادی
- بررسی تاثیر نوع ساینده بر تاول اسمزی پوشش بر پایه اپوکسی بر سطوح فولای آلیاژ کربن در محیط غوطه ور
- مدل اجزای محدود برای ارزیابی تاثیر خروج از مرکزیت بر ظرفیت ورق های پیوستگی در ستون های H شکل
- ارزیابی احتمالاتی قاب خمشی فولادی بر پایه فولاد St۳۷ و St۵۲ تحت زلزله های نزدیک گسل
- خرابی پیشرونده لرزه ای قاب خمشی فولادی ویژه بلند مرتبه مهاربندی شده در برابر زلزله نزدیک گسل
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.