بازیافت انرژی در شبکه مبدل گرمایی فرایند تولید اسیدسولفوریک به روش مرطوب

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس مبدل های گرمایی، چیلر و برج خنک کن
  • کد COI اختصاصی: MOBADDEL10_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 570
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اکبر جمالی

عضو هیات علمی دانشکده فنی و مهندسی - دانشگاه جامع امام حسین (ع)

رضا زمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی - دانشگاه جامع امام حسین (ع)

چکیده

یکی از روش های نوین تولید اسیدسولفوریک در مقیاس صنعتی، روش مرطوب به کمک کاتالیست های مقاوم قابل توجه است. این روش، امکان تولید مستقیم اسیدسولفوریک از احتراق هیدروژن دی سولفید را ایجاد می کند که مناسب برای شرایط پالایشگاه های گازی است. در اینجا؛ ضمن معرفی فرایند تماسی در تولید اسید در شرایط خشک، به شرح انواع فرایند مرطوب با مزایای هزینه سرمایه گذاری کمتر و تولید انرژی بیشتری نسبت به فرایند تماسی پرداخته می شود. تولید اسید در شرایط مرطوب، نیازمند کندانسور ویژه ای از جنس بوروسیلیکات در نقش مبدل حرارتی است؛ بروسیلیکات ماده منتخب پیشنهادی است که به موجب پایین بودن ضریب انبساط حرارتی در دمای کاری کندانسور (110 تا 270 درجه سلسیوس)، قادر است در مدت طولانی، اسیدسولفوریک را در این بازه حرارتی در کنار خود تحمل کند. این در حالی است که در جهت افزایش بازده واکنش و میعان بهتر، نانوذرات سیلیکا به عنوان مراکز فعال انجام واکنش تتروکسید گوگرد در محیط رطوبت برای تشکیل بخار اسیدسولفوریک به درون کندانسور تزریق می شود. در کار حاضر، با مقایسه پتانسیل بازیافت انرژی و اقتصاد دو فرایند خشک و مرطوب نتایج نشان می دهندکه تولید اسیدسولفوریک به روش مرطوب، به مراتب هزینه ای کمتر از نصف مخارج تولید به روش خشک دارد.

کلیدواژه ها

اسیدسولفوریک، وانادیوم پنتوکسید، کندانسور، نانو ذرات سیلیکا، تکنولوژی پینچ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.