سبک سازی پانل های ساندویچی از طریق کاهش وزن مخصوص بتن پاشیدنی (شاتکریت)

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: پنجمین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE05_482
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1944
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیاوش نرگسی

دانشجوی کارشناسی ارشد ، بخش مهندسی عمران، دانشگاه تربیت مدرس

حمیدرضا رحمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد ، بخش مهندسی عمران، دانشگاه تربیت مدرس

محمود یزدانی

استادیار گروه خاک و پی، بخش مهندسی عمران، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

بتن های سبک از دیدگاه مقاومتی در سه دسته طبقه بندی می شوند که عبارتند از بتن سبک غیرسازه ای، بتن سبک سازه ای و بتن سبک با مقاومت متوسط. بتن سبک غیرسازه ای ، به عنوان تیغه های جداساز بسیار مؤثر هستند . مزیت عمده آن کاهش بار مرده سازه و در نتیجه کاهش اثرات مخرب نیروهای دینامیکی ناشی از زلزله و کاهش اقلام مصرفی بتن و میلگرد در فونداسیون و اسکلت سازه های بتنی و آهن مصرفی در اسکلت فولادی می گردد. صفحات ساندویچی D3 Panel از یک لایه پلی استایرن و دو شبکه میلگرد جوش شده در دوطرف این لایه تشکیل شده است. بکارگیری این صفحات علاوه بر بهبود خاصیت عایق حرارتی و صوتی بودن دیوارها باعث سبک سازی بنا، کاهش زمان مرحله سفتکاری و افزایش سطح زیربنای مفید خواهد شد .تا بحال تحقیق جامعی در خصوص سبک سازی تیغه های پانل ساندویچی در ساختمانها از طریق کا هش وزن مخصوص بتن پاشیدنی (شاتکریت) صورت نگرفته است. در این تکنیک سبکسازی با بکارگیری سنگدانه های سبک به عنوان جایگزینی بر شن و ماسه در طرح اختلاط بتن از طرفی وکاهش برجهندگی سنگدانه ها از طرف دیگر ، سعی می شود یک طرح اختلاط بتن شاتکریتی سبک جهت کاربرد در پوشش پانل های ساندویچی بدست آید. در این تحقیق با استفاده از سنگدانه های سبک طبیعی و صنعتی چندین طرح اختلاط شاتکریت تر در آزمایشگاه ساخته شده و پس از اخذ نمونه های مکعبی جهت تعیین مقاومت فشاری، با استفاده از یک سیستم پمپ هوا، مخلوط بتن به یک سطح ثابت پاشیده شده تا بهترین شات در بهینه ترین وزن مخصوص تعیین شود. بهترین شات با نسبت ریز دانه به درشت دانه 40 به 60 درصد و وزن مخصوص 1232 کیلوگرم در مترمکعب و با استفاده از پوکه های صنعتی بدست آمد .

کلیدواژه ها

بتن شاتکریتی، شاتکریت تر، پانل ساندویچی، سنگدانه سبک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.