بررسی راهکارهاوچالش های چگونگی اجرای حقوق شهروندی درنظام اداری ایران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنگره بین المللی حقوق شهروندی
  • کد COI اختصاصی: ICR01_200
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 391
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی سلیمی

دانشجوی دکتری حقوق عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحدزاهدان

چکیده

در این پژوهش نگارنده بدنبال آن است که بتواند بررسی راهکارها وچالش های چگونگی اجرای حقوق شهروندی درنظام اداری ایران را موردمطالعه قراردهد، تا با تحقیق و موشکافی این موضوع، ماهیت و آثار حقوقی پژوهش مذکور را به اثبات برساند، همچنین تلاش شده تا قوانین و مقررات موجود، رویه و عرف معمول درکشورما نیزمورد نقد و بررسی قرار گیرد. در همین راستا با استفاده از روش توصیفی-تحلیلی و استفاده از ابزار کتابخانه ای نگارنده در نهایت توانست سیری را در پیش بگیرد که به این مهم دست پیدا نماید. در ابتداء این پژوهش با توجه به کم رنگ بودن پیشینه پژوهش مارالذکر تلاش شد تا به این مساله توجه ویژه ای شود در نهایت نگارنده توانست با عنایت به مطالب گردآوری شده در طی پژوهش به این نتیجه برسد که با ابلاغ تصویب نامه حقوق شهروندی در نظام اداری و اجرایی شدن تدریجی آن در دستگاههای اجرایی علی الخصوص نظارت های بعدی ضمن آشنایی تدریجی مردم با حقوق خود در نظام اداری امید است چشم انداز و شرایط لازم برای اصلاح و تحول در نظام اداری کشور فراهم گردد . با وجود این ، تدوین چنین لایحه ای در نظام حقوقی ایران با موانع و چالش هایی روبرو است که از آن جمله می توان به روشن نبودن جایگاه دقیق دولت و قوه قضاییه در تدوین حقوق شهروندی اشاره کرد . امروزه به لحاظ شرایط داخلی و موقعیت بین المللی کشورمان ، ضرورت تحول در نظام اداری بیش از هر زمان دیگری احساس می شود ، ولی طراحی نظام اداری مطلوب ، مستلزم بررسی وضعیت موجود و شناسایی مسایل و مشکلات و چالش های عمده آن است.

کلیدواژه ها

حقوق شهروندی ، نظام اداری ایران ، جایگاه دولت ، موانع و چالش ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.