نقش حقوق نورم در تعیین مفاد قراردادهای تجاری بین المللی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنگره بین المللی حقوق شهروندی
  • کد COI اختصاصی: ICR01_157
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 312
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول پروین

استادراهنما

عاطفه روحی کارگر

محقق

چکیده

با پیشرفت جوامع بشری، معاملات تجاری هم از حدود مرزها فراتر رفته است. از طرفی پیچیدگی و تنوع فرهنگ های مختلف و نبود یک زبان مشترک و یونیفورم جهانی به نحوی که همگان به یک سری قواعد، آرمان ها یا اصول پایبند باشند محسوس است. چرا که تجربه ثابت کرده افراد، با هر مسلک فکری و قدمت تمدنی به قوانین مدون بیشتر احترام می گذارند. حقوق نورم قواعد قوام نیافته و تدوین نشده ای هستند که اعمال و وقایع را تحت نظم در می آورند در حالی که مختص هیچ نظام حقوقی خاصی نیست، بلکه معرف مقررات همسویی است که از چند نظام حقوقی مختلف سرچشمه گرفته است، و در عین کاربردی بودن مجموعه ای مدون و یا حتی ماده ای مختص به آنها وجود ندارد. دلیل روی آوردن به این موضوع نگاهی دوباره به این منبع غنی حقوق بود که از نظرها کمی دور مانده است .چالش مورد بحث این بود که آیا حقوق نورم می تواند نقشی در تعیین مفاد قراردادهای تجاری داشته باشد و اینکه آیا ضرورتی هست که این قواعد، ارزش ها و نورم های غیر مکتوب، گردآوری شده و به عنوان مرجعی برای انعقاد قراردادها در اختیار تجار و دولت ها قرار گیرد ! با این فرضیه که نورم های حقوقی قابلیت قاعده مند شدن و جهان شمول شدن را دارند. به روش توصیفی- تحلیلی به بررسی وجوه اشتراک و افتراق نورم ها با سایر مصادیق عرفی پرداخته شد که تاکنون از این منظر کسی به آن توجهی نکرده بود. با ذکر جایگاه عرف و مطالعه ی تطبیقی آن به یکی از مهم ترین نورم های موجود نیز اشاره شد. در نهایت به این نتیجه رسیدیم که نورم های حقوقی که شامل قواعد عرفی،اصول کلی حقوقی و قواعد حقوقی هستند می توانند در قالب نوشته ای مکتوب، در کنار قوانین مدون در سرنوشت قراردادها نقش داشته باشند.

کلیدواژه ها

حقوق نورم، تجارت بین الملل، لکس مرکاتوریا، عرف، حسن نیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.