بررسی حقوق کودک در حقوق کیفری ایران و کنوانسیون بین المللی حقوق کودک
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: کنگره بین المللی حقوق شهروندی
- کد COI اختصاصی: ICR01_145
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1260
نویسندگان
دانشجوی دکتری روانشناسی و کارمند دادگستری شهر نورآباد
کارشناس ارشد حقوق جزا و حفاظت دادگستری نورآاباد
رییس دادگستری شهرستان دلفان، شهر نورآباد
چکیده
کودکی را می توان یکی از حساسترین مراحل زندگی دانست. اگر در این مرحله از زندگی حقوق کودک به درستی درنظر گرفته شود کودک، بزرگسالی سالم خواهد بود و اگر در این مرحله حقوق کودک رعایت نشود، ممکن است به بزرگسالی بزهکار و یا مجرم و دارای اختلال تبدیل شود. از ان جایی که امروزه میلیون ها کودک در سراسر جهان بنابر دلایلی ازجمله: بی سرپرستی، آوارگی های ناشی از جنگ ، تغذیه نامناسب، آلودگی به انواع بیماری های خطرناک، اعتیاد والدین و مشکلات ناشی از طلاق، در شرایط دشواری به سر می برند یا در چنگال افراد سودجو به انواع سوءاستفاده های مانند توزیع مواد مخدر و کار اجباری تن می دهند و به تعبیری بهتر، حقوق آنها نقض می شود، باید قوانین حقوق کودک را به درستی شناسایی کرد و آن ها را اجرایی نمود. برهمین مبنا پژوهش حاضر به بررسی قوانین موجود د این زمینه پرداخته است و قوانین موجود را به بحث و بررسی گذاشته است. یافته های پژوهش نشان داد که در حقوق کیفری ایران به حقوق کودکان توجهاتی شده است و همچنین کنوانسیون بین المللی حقوق کودک(یونیسف)، قوانین صریحی در این راستا ارایه داده است، همچنین از سال 1392 به بعد قانون آیین دادرسی و مجازات اسلامی، به حقوق کیفری اطفال توجه خاصی کرده است. بنابراین می توان نتیجه گرفت که می توان با استنباط از قوانین اسلامی و فقهی و همچنین قوانین کیفری ایران، حقوق کیفری اطفال و نوجوانان را به درستی شناسایی و اجرایی کرد.کلیدواژه ها
کودک، حقوق کیفری، کنوانسیون بین المللی حقوق کودکمقالات مرتبط جدید
- تفاوت رویکرد اسلام و نظریه پردازان پست مدرن به مفهوم حقیقت دینی
- نظام انسان شناسی در اندیشه آیت الله مصباح یزدی (ره)
- تحلیل تطبیقی تصرف عدوانی و خلع ید در چارچوب آیین دادرسی ایران
- پژوهشی تدبری در کاربرد اسم جلاله«الله » در قرآن کریم با رویکردی درونقرآنی
- زیست مادرانگی در کشاکش نقشهای چندگانه: بازخوانی نقش مادر شاغل در پرتو آموزههای رضوی و روانشناسی معاصر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.