بررسی ارزش و آثار مبانی و مصادیق حقوق شهروندی در پرتو موازین با حقوق اساسی و امنیت قضایی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: کنگره بین المللی حقوق شهروندی
- کد COI اختصاصی: ICR01_067
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 599
نویسندگان
عضو هیات علمی، استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی، چالوس، ایران
دانشجوی دکتری حقوق کیفری و جرم شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، چالوس، ایران
چکیده
بی تردید یکی از موضوعات بحث برانگیز در نظام حقوقی کشورها، حقوق شهروندی بوده است. به عبارتی از دیر باز مورد توجه نظام های حقوقی بوده است و همواره پذیرش این موضوع مطروحه، با توجه به تطبیق با حقوق اساسی و تحقق امنیت قضایی دارای موافقین و مخالفینی بوده و می باشد. با به رسمیت شناختن قانون اساسی هر کشوری، مجموعه حق های اساسی شهروندان آن جامعه نیز شکل می گیرد. از طرفی با توجه به این که هنوز نقض برخی از حق های اساسی فاقد تضمین های کیفری اند، وضعیت موجود نیز کاستی ها و تعارض هایی دارد. در این میان، حقوق شهروندی، به عنوان یکی از موارد مترقی در اصول دوم و سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، موقعیت اجتماعی و انسانی را برای تمام افراد جامعه و شهروندان، توسط دولت، بر اساس اصول دوم و سوم قانون اساسی، می باشد. با عنایت به وصف خاص عنوان مطروحه، پرسشی که دراین بحث مطرح خواهد شد این است که در بررسی ارزش و آثار مبانی حقوقی شهروندی در پرتو موازین با قانون اساسی کشور جمهوری اسلامی ایران، پیش فرض های تحقق امنیت قضایی چیست وچه جایگاهی در حقوق اساسی کشور جمهوری اسلامی ایران دارد لذا با التفات به اهمیت موضوع، در پژوهش حاضر، برآنیم تا با بررسی موارد ارایه شده، تاملی عمیق، در تطبیق حقوق شهروندی، حقوق اساسی و امنیت قضایی داشته باشیم. چنانچه این پژوهش نیز اهمیت این موضوع را مورد بررسی و مطالعه قرارداده و سعی در تبیین آن دارد.کلیدواژه ها
قانون اساسی، حقوق شهروندی، امنیت قضایی، تضمینات کیفریمقالات مرتبط جدید
- تفاوت رویکرد اسلام و نظریه پردازان پست مدرن به مفهوم حقیقت دینی
- نظام انسان شناسی در اندیشه آیت الله مصباح یزدی (ره)
- تحلیل تطبیقی تصرف عدوانی و خلع ید در چارچوب آیین دادرسی ایران
- پژوهشی تدبری در کاربرد اسم جلاله«الله » در قرآن کریم با رویکردی درونقرآنی
- زیست مادرانگی در کشاکش نقشهای چندگانه: بازخوانی نقش مادر شاغل در پرتو آموزههای رضوی و روانشناسی معاصر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.