قدرت نمایی و اوباشگری در حقوق کیفری ایران
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: کنگره بین المللی حقوق شهروندی
- کد COI اختصاصی: ICR01_056
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1880
نویسندگان
دانشجوی دکتری حقوق کیفری و جرم شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس، چالوس، ایران
کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس، چالوس، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات، دانشگاه غیرانتفاعی نیما، محمودآباد، ایران
چکیده
احساس امنیت به عنوان پدیده ای روانشناختی- اجتماعی، همواره مهم ترین اولویت و ارزش برای حاکمیت یک کشور محسوب می شود. ظهور اراذل و اوباش و افرادی که در جامعه قدرت نمایی می کنند در یک جامعه نشان از یک مسیله اجتماعی است به عبارتی قدرت نمایی و اوباشگری به عنوان یک مسیله اجتماعی از آشکارترین جلوه های خشونت در سطح جامعه است. اراذل و اوباش، افرادی عمدتا سابقه دار هستند که با تشکیل باند، گروه و یا شخصا در اماکن و معابر، باعث اخلال در نظم می شوند و با شرارت، زورگویی، قمه کشی و آزار مردم، مرتکب جرم می شوند که وجود این افراد باعث سلب آسایش و امنیت از مردم می شود و پلیس وظیفه دارد با این افراد و با توجه به ماده 3 قانون ناجا (که هدف از تشکیل نیروی انتظامی، استقرار امنیت و آسایش عمومی و فردی است) و طبق قوانین کیفری برخورد نماید. مواد 617 و 618 و 683 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات های بازدارنده) به مقوله قدرت نمایی و اوباشگری پرداخته است و م 618 ق.م.ا بیان می دارد هر کس با هیاهو و جنجال یا حرکات غیرمتعارف یا تعرض بر افراد موجب اخلال نظم و آسایش و آرامش عمومی گردد یا مردم را از کسب و کار باز دارد به حبس از سه ماه تا یک سال و تا (74) ضربه شلاق محکوم خواهد شد. پدیده قدرت نمایی و اوباشگری دارای ویژگی های خاص خود می باشد و تعریف دقیق از گروه های بزهکاری اراذل و اوباش و تشخیص مصادیق آن، نحوه ی مبارزه با این گروه ها نیازمند بررسی همه جانبه دارد که در این گفتار با نگاه تحلیلی و موشکافانه به این موضوع و شناخت جسارت های وابسته به آن نیز و نیز بررسی این پدیده در بستر فضای مجازی، گامی موثر در جهت شناخت دقیق ماهیت آن برداریم.کلیدواژه ها
امنیت، قدرت نمایی، اوباشگری، بزه های مشابهمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.