بررسی فساد اداری؛ روش های مقابله با آن و تنظیم قوانین مورد نیاز

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنگره بین المللی حقوق شهروندی
  • کد COI اختصاصی: ICR01_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 536
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی بابایی

اداره کل زندانهای خراسان رضوی – مرکز آموزشی – پژوهشی منطقه ۶ سازمان زندانهای کشور

سیدقاسم فضایی

اداره کل زندانهای خراسان رضوی- یگان حفاظت اداره زندان شهرستان سرخس

مرتضی فرشته مقدم

اداره کل زندانهای خراسان رضوی – کانون اصلاح و تربیت مشهد

نسرین خلیقی

اداره کل زندانهای خراسان رضوی – مرکز آموزشی – پژوهشی منطقه ۶ سازمان زندانهای کشور

چکیده

فساد توزیع عادلانه فرصتهای اقتصادی ودرآمدها ، برقراری عدالت اجتماعی وافزایش رفاه عمومی، حذف انحصارطلبی،رفع تبعیضات ناروا و ایجاد نظام اداری سالم را تحت تاثیرقرارداده و سبب کاهش کیفی سرمایه اجتماعی کشور میگردد. یکی ازمهمترین اقدامات قانونی جمهوری اسلامی ایران درمسیرمبارزه بافساد تصویب قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساددر سال 1390 بود ، که ازحیث تقنینی نقطه عطفی جامع درمبارزه با فساد تلقی شده که ابعاد مختلف پیشگیری ازفساد و مقابله باآن را مدنظرقرارداده و الگوهایی رابرای رسیدن به اهداف مربوط به مبارزه همه جانبه بافساد ارایه کرده است. براساس بررسیهای میدانی انجام شده در رابطه با اجرایی شدن این قانون ، ملاحظه میگرددکه باوجودگذشت نزدیک به 4 سال ازتصویب آن، هنوزبخش قابل توجهی از آیین نامه های لازم برای اجرایی شدن آن تصویب نشده است ودربرخی مواردهم که آیین نامه هاودستورالعملهای لازم تصویب شده اند،به دلیل مشکلات اجرایی ازجمله عدم تصویب وتخصیص بودجه لازم برای این مقررات ، اجرای قانون با مشکلات متعدد وموانع جدی روبه رو شده است . بنابراین یکی ازموانع کاهش وکنترل فساد درحوزه های موضوعی آن به عدم اجرای صحیح و موثر این قانون بازمیگردد.ازاین رولازمه بهبود شاخص فساد تمهیداجرایی شدن همه جانبه قانون ارتقای سلامت نظام اداری ومقابله بافساد است.

کلیدواژه ها

فساد اداری ، قانون، دستگاه های اجرایی، دولت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.