ارزیابی رفتار دینامیکی میراگرهای فلزی جاری شونده در سیستم های یک درجه آزادی تحت شتاب نگاشت های نزدیک گسل و دور از گسل

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS03_813
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 376
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم بروغنی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی عمران گرایش زلزله، دانشگاه حکیم سبزواری،

حسین شاد

استادیار، مهندسی عمران سازه و زلزله، دانشگاه حکیم سبزواری،

چکیده

میراگرهای فلزی جاری شونده از جمله کاربردی ترین ابزار کنترل پاسخ سازه ها می باشند. این ابزار با تکنولوژی های مختلف ساخت در سیستم های کنترل غیر فعال سازه، به منظور کاهش پاسخ سازه ها در برابر تحریکات لرزه ای به کار می روند. در این تحقیق با بررسی اجمالی مشخصات و مبانی و با انجام مطالعات پارامتریک و تحلیلی، عملکرد این میراگرها در کاهش پاسخ های سازه های یک درجه آزادی در برابر تحریک زلزله و کارایی آنها در مقابل انواع مختلفی از حرکت زمین مورد مطالعه قرار گرفته است. از سوی دیگر آثار ناشی از زمین لرزه های حوزه نزدیک و امواج پالس گونه، تا اندازه زیادی ناشناخته اند و تحقیقات گذشته نشان داده اند پاسخ غیر خطی سازه ها برای زلزله های حوزه دور و نزدیک بسیار با یکدیگر متفاوت است. بدین منظور در تحقیق حاضر سیستم های یک درجه آزادی مورد مطالعه قرار گرفته و با اعمال دو دسته شتاب نگاشت زلزله های نزدیک و دور از گسل تفاوت رفتار این نوع سیستم ها با وجود و بدون وجود میراگرهای فلزی جاری شونده بررسی شده است. جهت مدلسازی سیستم ها و انجام تحلیل های دینامیکی تاریخچه زمانی غیرخطی از نرم افزار SAP2000 بهره گرفته شده است. نتایج حاصل از تحلیل دینامیکی نشان میدهد که در سیستم های یک درجه آزاد با افزایش نسبت سختی الاستیک قاب مجهز به میراگر به سختی الاستیک قاب فاقد میراگر و همچنین با افزایش نسبت نیروی تسلیم سیستم میرایی به نیروی تسلیم قاب، نیاز شکل پذیری کاهش و با افزایش R نیاز شکل پذیری افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

سیستم یک درجه آزادی، میراگر، تحلیل دینامیکی، میراگر فلزی، حوزه نزدیک گسل، حوزه دور از گسل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.