بررسی تاثیر بتن با الیاف فولادی در رفتار لرزه ای تونل بتنی سگمنتی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS03_807
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1195
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیررضا رضائی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی زلزله، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی سهند،

مینا امیرنوین

دانشجوی کارشناسی مهندسی عمران، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی سهند،

چکیده

در طول رخداد یک زلزله دو گونه احتمال آسیب به سازه های روزمینی و زیرزمینی محتمل است: 1- خسارات ناشی از لرزش زمین و موج ناشی از زلزله 2- خسارات ناشی از جابجایی دو سطح گسل و ایجاد جابجایی دایمی زمین، که پیامد هر دو مورد مذکور، ایجاد تغییر شکل در مقطع عرضی تونل و در نهایت گسیختگی در پوشش تونل و ریزش خاک اطراف به داخل تونل می باشد که اتصالات تونل های سگمنتی در این شرایط از اهمیت ویژه ای برخوردار است. نظر به اینکه تونل های مورد مطالعه، تونل های کم عمق شهری لحاظ گردیده اند، لذا ریزش خاک به داخل تونل منجر به شکل گیری فروچاله در سطح زمین و آسیب به سازه های روزمینی نیز می شود. در این مقاله، تاثیر بتن مسلح با الیاف فولادی (SFRC) روی پاسخ خمشی و دورانی اتصالات سگمنت تحت نیروهای زلزله به صورت عددی براساس نتایج تجربی بررسی شده است. عملکرد سازه ای اتصالات بتن مسلح با الیاف فولادی(SFRC) برای تونل سگمنتی خط 7 مترو تهران که تحت بارهای لرزه ای قرار گرفته است، از لحاظ ظرفیت خمشی و دورانی در نرم افزار عناصر محدود ABAQUS تحلیل شده است. هدف اصلی بررسی اثرات الیاف های فولادی مختلف بتن مسلح (SFRC) نسبت به بتن مسلح(RC) و بتن غیرمسلح(PC) می باشد. در نهایت، نسبت لنگر نیاز اتصال به لنگر ظرفیت اتصال، قابلیت شکل پذیری و انعطاف پذیری برای اتصالات تونل بتنی سگمنتی محاسبه و با هم مقایسه شده است. نتایج نشان می دهد که عملکرد لرزه ای بتن مسلح با الیاف فولادی (SFRC) در مقایسه با بتن مسلح(RC) و بتن غیرمسلح(PC) بهبود می یابد.

کلیدواژه ها

تونل سگمنتی, بتن الیافی, اتصالات, زلزله, آسیب پذیری, SFRC

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.