تبیین چارچوب احیا و باززنده سازی باغات قصردشت شیراز با استفاده از پارادیم های برنامه ریزی مشارکتی(آرا شری آرنشتاین)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS03_775
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 524
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد کلایی

مشاور فنی و شهرسازی شورای اسلامی شهر شیراز

علی اصغر ملک افضلی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

چکیده

سعی در استفاده از پارادیم مشارکت در عرصه های گوناگون شهرسازی جزء لاینفک پیشنهادات، شرح خدمات، سیاست ها و ... گردیده است. روش های کل به جزء در برنامه ریزی ها ناموفق بوده و عدم درک صحیح از مردم و نیازهایشان مواردی هستند که لزوم مراجعه به خرد جمعی، بهره گیری از تبادل نظر و گفتمان گروه های مختلف اجتماعی در تصمیم سازی و تصمیم گیری ها را فراروی برنامه ریزان قرار داده اند. در طول این سال ها رویه های گوناگونی نیز جهت تهیه برنامه های مشارکتی بکارگرفته شده، است که می بایست در عمل کارایی و کاربردی بودن خود را نشان دهد و در برنامه ریزی های شهری موثر واقع شوند. باغات قصردشت شیراز که از سالیان دور، وسیعترین پهنه سبز و ریه شهر شیراز محسوب می شده اند، به دلیل تهدیدات جدی تخریب و تغییر کاربری ناشی از روند فزاینده گسترش ساخت و سازها به ویژه از دهه60 تا کنون، محور توجه مدیریت شهری قرار گرفته اند و براین اساس طرح ساماندهی باغات قصردشت شیرازتوسط مهندسین مشاور آمود برای این محدوده تهیه و درسال 1379 به تصویب شورایعالی شهرسازی و معماری ایران رسیده و مبنای اقدامات اجرایی در این محدوده قرار گرفته است . این طرح به دلیل مشکلات عدیده که مهمترین آن عدم استفاده از مشارکت فعال ذی نفعان و نادیده گرفتن ملزومات اقتصادی- معیشتی باغداران، پیش نیازها و خدمات پشتیبانی هم اینک مدیریت شهری شیراز را با انبوهی از مشکلات، ابهامات و مسایل اجرایی روبرو کرده است. بهره گیری از توان، دیدگاه ها و مشارکت ذی نفعان می تواند دریچه جدیدی را به روی این عرصه شهری بگشاید که این مقاله به دنبال آن می باشد

کلیدواژه ها

مشارکت . برنامه ریزی مشارکتی ، شهروندان ، شهر شیراز ، باغات قصردشت ، شری آرنشتاین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.