نقش مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM) در پیشگیری از انحراف هزینه در مدیریت پروژه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS03_727
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3301
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا ابراهیمی

کارشناس ارشد مهندسی عمران، مهندسی و مدیریت ساخت، دانشگاه معماری و هنر پارس، تهران،

محمود گلابچی

استاد، گروه مدیریت پروژه و ساخت، دانشگاه تهران، تهران،

فرهنگ شعفی

فوق دکترای مدیریت کسب و کار بین الملل دانشگاه گرونوبل فرانسه، دکترای مدیریت اجرایی دانشگاه بوردو فرانسه، مهندسی عمران دانشگاه تبریز

چکیده

استفاده از مدل های اطلاعاتی، نه تنها در حوزه ساخت و ساز بلکه در تمامی حوزه های صنعتی رویکردی نوین و رو به پیشرفت است. دیر یا زود، حوزه مرتبط با علوم ساختمانی برای اینکه از دیگر حوزه های صنعتی فاصله نگیرند، ناگزیر به بهره برداری از این شیوه نوین در کارهای خود هستند. از نوین ترین فناوری های ساخت می توان به مدل سازی اطلاعات ساختمان(BIM) اشاره کرد. مدل سازی در ابعاد مختلفی تعریف میشود و با یکپارچه سازی اطلاعات، روند پیشرفت پروژه ها را بهینه می کند. مدیریت هزینه یکی از مهمترین ابعاد مدلسازی می باشد که با انجام فرآیندهای مالی در برنامه ریزی های پروژه نقش تعیین کننده ای را خواهد داشت. همواره انحراف از هزینه های همسو با برنامه ریزی، یکی از بزرگترین معضلات مدیران پروژه بوده است و همین موضوع سبب عقب افتادگی و توقف بسیاری از پروژه ها می باشد. مدل سازی اطلاعات ساختمان بصورت هوشمند و با بهره گیری از سیستم مدیریت هوشمند، با پیش بینی های مالی دقیق تر از ابتدای پروژه (برآورد) تا انتهای پروژه سبب می شود با رفع بسیاری از تداخل ها و سایر عوامل اثر گذار بر هزینه های اضافی، سبب جلوگیری از انحراف هزینه ها نسبت برنامه در پروژه های عمرانی شود. این پژوهش با بررسی عوامل اثرگذار بر انحراف هزینه ها و معرفی مدیریت هزینه در بعد پنجم مدلسازی ، نقش BIM در کنترل هزینه ها و انحراف آن نسب به برنامه ریزی را مورد مطالعه قرار داده است.

کلیدواژه ها

مدلسازی اطلاعات ساختمان – BIM – مدیریت هزینه – یکپارچه سازی – انحراف هزینه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.