ارزیابی عملکرد بتن های با مقاومت پایین در دیوار های حایل وزنی به منظور پیاده سازی مهندسی ارزش(مطالعه موردی پروژه جاده قزوین- الموت- تنکابن)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS03_725
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 687
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد احمد خان پور

کارشناسی ارشد عمران(سازه) ، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص)، گروه تخصصی کربلا - موسسه عاشورا

مجید بانان قاسمی

کارشناسی ، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص)، گروه تخصصی کربلا- موسسه عاشورا

مرتضی عبدل زاده

کارشناسی ارشد عمران، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص)، گروه تخصصی کربلا- موسسه عاشورا

چکیده

دیوارحایل دیواری است که فشار ناشی از وضعیت موجود در اختلاف تراز به وجود آمده به علت خاکریزی، خاکبرداری و یا عوامل دیگر را به صورت پایدار حفظ نماید. به همین جهت از انواع دیوارهای حایل (صلب ، انعطاف پذیر ) در جهت پایداری ترانشه ها و همچنین پایداری خاکریزی های مسیر راه استفاده می شود. این دیواره ها به دو صورت بنایی و بتنی اجرا می شوند که در این پژوهش عملکرد یکی از انواع دیوارهای حایل (دیوارحایل وزنی) مورد بررسی قرار گرفته است. در مطالعه موردی انجام شده در این پژوهش به سبب نبود نیروی اجرایی کارامد جهت ساخت دیوار بنایی با توجه به محرومیت منطقه و صعب العبور بودن آن و همچنین در دسترس نبودن مصالح سنگی مناسب و هزینه بالای اجرای آن طبق تصویب مشاور پروژه از دیوار بتنی وزنی استفاده شده است ولی استفاده از بتن جهت ساخت دیوارهای حایل مسایلی را به دنبال دارد که در اغلب پروژه های عمرانی مهندسان با آن روبه رو هستند و آن هم نحوه ی تصمیم گیری درباره ی عملکرد بتن های با مقاومت پایین تر از مقاومت مشخصه است. به همین جهت دیوار حایل مورد بررسی در نرم افزار المان محدود Abaqus مدل سازی گردید و با توجه به خروجی های به دست آمده میتوان به این نکته دست یافت که دیوارحایل مورد نظر کفایت لازم را دارد و از آن جهت که نتایج به دست آمده از نرم افزار sap 2000 نیز مشابهت مناسبی با نتایج به دست آمده از نرم افزار Abaqus دارد می توان از نتیجه حاصل شده اطمینان پیدا کرد. نهایتا می توان گفت استفاده از بتن در دیوارحایل به دلایل عنوان شده مقرون به صرفه تر است و همچنین استفاده از بتن با عیار کمتر از 250kg⁄m^3 هم جواب گوی ایمنی دیوارخواهد بود.

کلیدواژه ها

دیوارحایل ، بتن کم مقاومت، حاشیه ایمنی سازه ، مدل سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.