مقایسه عملکردلرزه ای قاب خمشی فولادی بهسازی شده بامهاربند کمانش تاب و مهاربند واگرا

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS03_648
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 586
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی احمدی جیردهی

ایران، گیلان ، کلاچای

مسعود شریعتی اشکوری

ایران ، تهران ، تهران

سجاد شیرعلیزاده

ایران ، گیلان ، کلاچای

چکیده

نظر به آنکه بخش قابل توجهی از سازه های موجود که بر اساس آیین نامه های قدیمی طراحی لرزه ای ،طرح شده اند قادر به پاسخگویی عملکرد مورد انتظار تحت اثر زلزله های شدید نیستند، لذا در این تحقیق اقدام به بررسی یکی از روشهای بهسازی لرزه ای سازه فولادی قاب خمشی متوسط (در دو جهت) با مهاربندها شده است.در این تحقیق سه مدل سازه فولادی قاب خمشی متوسط (در دو جهت) در تعداد طبقات 3 ،8، 12وفق آیین نامه های قدیمی طراحی لرزه ای که بر اساس سطح عملکرد (PBD)می باشد در نرم افزار Etabs 9.5 طرح شده و براساس ضوابط لرزه ی آیین نامه برای سازه های فولادی ANSI/AISC 341-10)) مورد بازنگری قرار گرفته است و ملاحظه گردید که این سازه ها عملکرد لرزه ای لازم را ندارند. سپس بهسازی لرزه ای آنها به دو روش : 1- با استفاده از مهاربند های رایج 2 (TBB) - با استفاده از مهاربند های کمانش تاب (BRB) صورت گرفته است و با فراخوانی سازه های بهسازی شده در نرم افزار Sap 2000، روی نمونه ها تحلیل استاتیکی غیر خطی و تحلیل دینامیکی تاریخچه زمانی صورت گرفته وسازه های بهسازی شده مورد ارزیابی قرار گرفت.

کلیدواژه ها

قاب خمشی متوسط،مهاربند رایج(TBB)، مهاربندکمانش تاب(BRB)، تحلیل استاتیکی غیرخطی، تحلیل دینامیکی تاریخچه زمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.