سنجش میزان زیست پذیری در محله سردار جنگل لاهیجان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS03_624
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 551
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم جهانی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته معماری موسسه غیرانتفاعی دیلمان لاهیجان،گیلان،ایران

رضا پرویزی

مربی،عضو هییت علمی موسسه غیرانتفاعی آموزش عالی دیلمان لاهیجان،گیلان،ایران

مریم دانش شکیب

مدرس موسسه آموزش عالی دیلمان لاهیجان،گیلان،ایران

چکیده

با رشد و توسعه ی شهر نشینی میزان بهره برداری از محیط تشدید گردید.در صورتی که این رشد سریع موجب ایجاد مشکلاتی در زمینه ی کیفیت مسکن،بهداشت و سلامت روانی،افزایش مشکلات زیست محیطی،ایجاد رفتارهای نابه هنجار در محیط و... خواهد شد.در پاسخ به این بحران رویکرد شهر زیست پذیر در راستای توسعه ی پایدار مطرح شد. زیست پذیری به معنای توان وقابلیت یک مکان برای تامین نیاز های زیستی ساکنان اعم از مادی و غیر مادی است که این نیاز ها شامل زیر ساخت ها ، مسکن مطلوب،هوای پاک،شغل مناسب،فضای سبز و عمومی،دسترسی به خدمات،قابلیت حرکت پیاده،تنوع،امنیت،پایداری ،هویت،حس تعلق به مکان و ... است.هدف این پژوهش بررسی زیست پذیری محله ی سردار جنگل لاهیجان بر اساس شاخص های زیست پذیری است.شناخت این عوامل موجب ارتقای کیفیت زندگی در بین ساکنین محله خواهد شد. این پزوهش توسط مشاهدات عینی در محل سایت و مطالعه و بررسی مقالات صورت گرفته است.با توجه به همین توسعه ی شهری و رشد جمعیت در لاهیجان و نیاز فزاینده به مسکن،توسعه بافت این محله که از محلا ت قدیمی سردار جنگل بوده است،به صورت نامطلوب و بدون توجه به زیر ساخت ها انجام گرفته است. که علاوه بر اینکه پاسخگوی توسعه ی جدید نیست،موجب عدم سازگاری بافت قدیم با جدید شده و چهره ی بی هویتی را به محله بخشیده است.بر اساس یافته ها نیاز به بهبود فعالیت ها در محله،تغییر در سیاست های توسعه ی بافت ، افزایش کیفیت خدمات،بهسازی و نوسازی مطلوب و.. برای بهبود کیفیت زندگی در این بخش شهر است.

کلیدواژه ها

شهر زیست پذیر،توسعه ی پایدار،زیست پذیری،محلات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.