مقایسه تطبیقی و ایده های مشترک در طراحی مد و معماری داخلی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و طراحی شهری
- کد COI اختصاصی: ICCACS03_593
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1538
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری داخلی،دانشکده ی هنر و معماری،واحد تبریز،دانشگاه آزاد اسلامی،تبریز،ایران
استادیار،گروه هنر و معماری،واحد تبریز،دانشگاه آزاد اسلامی،تبریز،ایران
چکیده
معماری و طراحی مد، ایده های فردی، اجتماعی و هویت فرهنگی را با انعکاسی از نگرانی نسبت به مخاطبان و زمان خود بیان می کنند، در طول تاریخ، مد و معماری یکدیگر را در فرم و نمودشان تکرار کرده اند. به نظر کاملا طبیعی می رسد که آنها نه تنها عملکرد اولیه خود را که فراهم کردن پناهگاه و حفاظت از انسان است، تقسیم می کنند،بلکه هر دو در خلق کردن فضا و حجم های خارج از صفحات و مصالح دو بعدی مهارت دارند. فراوانی کاربرد الفبای معماری داخلی در مد و همچنین کاربست ایده ها و روشهای مورد استفاده در طراحی لباس و پارچه در معماری و معماری داخلی و نیز تجربه های مشترک از مضامین واحد در هر دو حوزه از جمله ویژگی های این هنرهاست. بدینگونه بهره گیری از نقاط اشتراک این هنرها می تواند ایده های قراردادی و راهکارهای تازه و تجربیاتی نو را پیش پای طراحان بگذارد. مطالعه نقاط مشترک بین معماری و طراحی مد، نشان دهنده تاثیر روشن و نیز ناپیدای عناصری است که به شکل یک ایده یا مفهوم یا نمود واقعی آنها در آثار مربوط به هر دو حوزه، حضور دارند. برخی از عوامل و عناصر مثل راهکار های تکنیکی، نور، نمای ساختاری و هندسه، از نظر تاثیری که از عامل یا متن دیگر می گیرند، رابطه ضعیف تری ایجاد می کنند وشیوه تاثیر در اثر نهایی، بیشتر به شکل مشخصی خودش را نشان می دهد. حا ل آنکه بهره گیری از حیطه های اثرگذاری چون ادبیات، هنرهای تجسمی، ساختا رشکنی، هویت و فرایند ساخت)ساختارگرایی( شاید به دلیل ویژگی مجرد و انتزاعی تری که نسبت به تکنیک ها و روش های ساختاری و فیزیکی دارند، آثاری اغلب اقتباسی، پیچیده و نمادین به دست می دهد.کلیدواژه ها
معماری،طراحی مد،طراحی داخلی،طراحی لباس،ایدهمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.