سال انتشار: 1397
کد COI مقاله: ICCACS03_580
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 2,083
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 13 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله مروری بر مفهوم نظریه برنامه ریزی رادیکال و نقش آن در برنامه ریزی شهری
چکیده مقاله:
بسیاری از برنامه ریزی های سنتی به جای به چالش کشیدن نظم اجتماعی موجود، به حفظ آن می اندیشند، و به هنگامیکه در صدد به تسخیر در آوردن پویایی و روابط همزمان در مکان های خاص می باشند شکست می خورند. در نتیجه، برنامه ریزی با چالش های عمده ی معرفت شناختی و هستی شناختی مواجه می شود. بررسی این چالش ها جز اهداف اصلی نظریه پردازان رادیکال می باشد. ایده برنامه ریزان رادیکال از دیدگاه اصلاحی فراتر رفته و به ارایه یک پارادایم جدید در جریان برنامه ریزی برای توسعه جامعه رسیده است. هدف از این مقاله مشخص نمودن هر آنچه می باشد که می تواند جهت رونق مجدد برنامه ریزی به عنوان نظریه و عمل انتقادی انجام شود؛ و در نهایت چگونگی استفاده از این نظریه ها در برنامه ریزی های شهری در راستای دستیابی به جوامع مطلوب. برنامه ریزی رادیکال برخلاف گفته بسیاری، مسیر جدیدی در برنامه ریزی نیست، بلکه ریشه های آن به قرن 18 برمی گردد و تاریخ آن به درازای سنت اصلاحات اجتماعی است. به همین جهت، مقاله حاضر با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و اسنادی و با استناد به نظریات صاحب نظران در حوزه برنامه ریزی و شهرسازی به بررسی برنامه ریزی رادیکال و جایگاه آن در برنامه ریزی شهری پرداخته است. ابتدا مفهوم برنامه ریزی رادیکال و اجزای آن بررسی شده است، از اجزای اصلی این مفهوم هنجاری و نظریه مورد بررسی، بهبود مشارکت و بسیج همگانی جامعه می باشد. بر اساس نظریه های رویه ای برنامه ریزی و نظریه های جوهری در برنامه ریزی، تمرکز اصلی برنامه ریزی رادیکال بر توسعه جوامع است. پس از بررسی برنامه ریزی شهری و نقش و جایگاهی که برنامه ریزی رادیکال در شهرسازی دارد، می توان به این نکته دست یافت که به طور کلی هدف نهایی و جوهری برنامه ریزی رادیکال در برنامه ریزی شهری دگرگونی اجتماعی است. با بهره گیری از نظریه رادیکال در برنامه ریزی های شهری می توان به توسعه جوامع در ارتباط با جلوگیری از جرم از طریق مشارکت و بهبود همکاری دست یافت. برنامه ریزی رادیکال تاکید خود را بر احیای فضایی جوامع، به عنوان یک مرکز اجتماعی، سیاسی و اقتصادی قرار داده است.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا ICCACS03_580 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/806398/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:رضایی، فرشته،1397،مروری بر مفهوم نظریه برنامه ریزی رادیکال و نقش آن در برنامه ریزی شهری،سومین کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و طراحی شهری،تبریز،https://civilica.com/doc/806398
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، رضایی، فرشته؛ )
برای بار دوم به بعد: (1397، رضایی؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- راهبرد توسعه شهر CDS و کاربرد آن در نظام مدیریت شهری ایران
- نقش جغرافیای رادیکال در برنامه ریزی شهری
- نگاهی به سیر تحولات نظریه های برنامه ریزی شهری
- بررسی تطبیقی سیر اندیشه ها و نظرات مزینی و جیکوبز در مورد شهرسازی
- حکمروایی شهری و نظام اداره شهرها در ایران
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی اثرات زیست محیطی ساخت و ساز در بسترو حریم رودخانه جاجرود (حد فاضل اوشان- فشم- میگون)
- نگرش مدیریتی به تحقیقات در صنعت سیمان و ضرورت گریز از آن
- طراحی و مدل سازی منسوج برای قالب بتنی و بررسی امکان تولید آن
- سیمان بتن های نسوز منیزیت - کرومیتی از نسوزهای دروریز صنعت سیمان برای اولین بار در ایران، توسط مرکز تحقیق و توسعه سیمان فارس و خوزستان
- بررسی اثر نوع رس بر خواص آجرهای بوکسیتی مصرفی در کورههای دوار سیمان
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- معماری بناهای سیاسی در جمهوری اسلامی ایران (تعاریف، نظریه ها و پیشینه موضوع در ایران معاصر)
- مطالعه جریان رودخانه در اطراف پلهای واقع در کانال مرکب
- مجموعه گزارشهای تخصصی سیلابهای فروردین ۱۳۹۸ (گزارش پنجم) بررسی آسیبهای ساختمانها- گزارش کارگروه ساختمان (سازه و مصالح)
- مجموعه گزارشهای تخصصی سیلابهای فروردین ۱۳۹۸(گزارش اول) سیل گلستان - گزارش کارگروه مخاطرات بخش زلزله شناسی مهندسی و خطر پذیری
- مجموعه گزارشهای تخصصی سیلابهای فروردین ۱۳۹۸ (گزارش دوم) سیل دروازه قرآن شیراز- گزارش کارگروه مخاطرات
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.