شهر معاصر و ویژگی های آن

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS03_497
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1700
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمانه جلیلی صدر آباد

استادیار شهرسازی، دنشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

شادی شکری یزدان آباد

دانشجوی کارشناسی ارشد شهرسازی- گرایش برنامه ریزی شهری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

چکیده

از زمان های گذشته تا به امروز همواره شهرها تحت تاثیر عوامل مختلف، تحولات بسیاری را به خود دیده اند ، با توجه به تاثیراتی که این تحولات بر زندگی شهروندان در ابعاد مختلف اجتماعی ، اقتصادی ، کالبدی در طی دراز مدت داشته اند ، باید پیامدهای آن نیز مورد بررسی قرار گیرد ، چرا که در بسیاری موارد تحولات صورت گرفته سبب کمرنگ شدن هویت گذشته شهرها و از بین رفتن میراث آن ها می شود. بنابراین پژوهش پیش رو به بررسی عوامل به وجود آمدن تحولات در شهرهای ایران به طور عام و شهر تهران به صورت خاص می پردازد و عمده تغییرات شهری را نتیجه نفوذ اندیشه های مدرنیسم میداند که در دوران قاجار و پهلوی نیز به تدریج این روند افزایش یافته است . همچنین تاثیرات مدرنیته بر شهرها مورد بررسی قرار گرفته است و پس از بررسی شهر معاصر و ویژگی های آن ، به این نتیجه رسیده است که چالش های سنت و مدرن در شهرسازی از زمانی شکل گرفت که اولین آثار مدرنیته به ایران وارد شد. ورود مدرنیته و مدرنیسم در ایران یک پدیده دستوری و از بالا به پایین است . در این فرایند آنچه نادیده گرفته شد بسترهای محیطی و انسانی و اندرکنش های اجتماعی بود. فرهنگ مدرنیسم آنچه از گذشته و قدیم بود را ناپسند داشته و شایسته تخریب می داند. این موضوع هم از جنبه کالبدی و هم به لحاظ اجتماعی مورد توجه قرار می گیرد. لذا عدم شناخت از شیوه های سنتی موجب به وجود آمدن گسست شده است ، بنابراین به وجود آوردن تحولات در هر جامعه ای، مستلزم توجه به بستر جامعه مورد بررسی می باشد و تلفیق دانش و تجربیات بومی با مدرن می تواند زمینه ساز حفظ هویت محلی در عین بهره بردن از مزایا تجربه مدرنیته را فراهم سازد.

کلیدواژه ها

شهر معاصر، مدرنیته ، الگو تهران، هویت محلی، مدرنیسم، فناوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.