تاثیر تفکر و نگرش پویایی بر معماری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS03_413
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 412
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیلوفر محمدعلی زاده

کارشناسی ارشد مهندسی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز،

آیدا صفری

کارشناسی ارشد معماری داخلی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز،

چکیده

همانطور که از مفهوم پویایی بر می آید، این ویژگی نشان دهنده ی تحرک چه از لحاظ معنوی و چه فیزیکی در اجسام است. معماران با خلاقیت در به کارگیری خطوط و ویژگی هایی که حرکت را در ساختمان القا می کنند موجب پدید آمدن سبکی به نام معماری پویا شده اند که اکنون مورد توجه بسیاری از طراحان است. وظیفه ی فرم های پویا در ساختمان نشان دادن نیروها، نمایش دادن مسیرها و در نهایت جذاب کردن ساختمان است. در آفرینش آن نیروهای پنهانی درونی یا خارجی مانند متحرک ها، نیروهای محیطی مثل باد، خورشید و هم چنین چشم اندازها موثرند. ساختمانی که متقارن و دارای تناسبات متعارف باشد پویایی را کمتر القا می کند تا ساختمانی که دارای فرم های بی قاعده و نامنظم است. در این مقاله ضمن بررسی معنی و مفهوم حرکت و تعریف فرم به بررسی فرم گرایی و عوامل حرکت در معماری نیز پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

حرکت، پویایی، فرم، معماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.