بازآفرینی محله ای بافت فرسوده شهری نمونه موردی محله هاشمی تهران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS03_346
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1752
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اتوسا شعبانی صمغ آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری،دانشکده هنرومعماری واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران ،ایران.

احمد سعیدنیا

استادیار ،دانشکده هنرهای زیباگروه شهرسازی دانشکده هنرهای زیبادانشگاه تهران تهران ،ایران .

چکیده

بسیاری از طرح های نوسازی بافت های فرسوده شهری که در طول چند دهه گذشته تهیه شده، به علل مختلف ناکارآمد بوده، محقق نشده یا درصد جزیی از آن اجرا شده و چنانچه اجرا شده اند، پیامدهای فرهنگی واجتماعی موثری دربر نداشته و بعضا دارای پیامدهای منفی بوده است. دانشمندان و مسیولین امور شهری و همچنین مختصصان و کارشناسان مسایل شهری سالهاست که جهت بهسازی ونوسازی و بازآفرینی بافت قدیم و فرسوده شهرها تلاش نموده و راهکار هایی را نیزارایه نموده اند . اصلی ترین و مهمترین هدف و راهبرد اساس جهت مداخله برای بهسازی و بازآفرینی بافت کهن و فرسوده شهری ، بازگرداندن این مجموعه به چرخه زندگی شهری است . در این پروژه به بررسی و بازآفرینی بافت فرسوده محله هاشمی شهر تهران پرداخته ایم و با تجزیه وتحلیل وضعیت کنونی بافت ،سعی درارایه پیشنهاد های کارا و عملی جهت بازآفرینی این محدوده از بافت فرسوده شهرتهران داریم . روش تحقیق دراین پروژه توصیفی – تحلیلی و شیوه گردآوری داده ها اسنادی – پیمایشی است که جهت تجزیه و تحلیل داده ها پرسشنامه ای تهیه گردید و با استفاده از روش نمونه گیری کوکران ، پرسشنامه دربین 400 خانوار محدوده مورد مطالعه توزیع گردید . همچنین از مدل تحلیلی swot نیز جعت بررسی نقاط قوت و ضعف و فرصت ها و تهدیدهایی که پیش روی بازآفرینی بافت فرسوده محله هاشمی قرار دارد ، استفاده شد . بنابرین با توجه به مطالعات و تجزیه وتحلیل های صورت گرفته آنچه ازنتیجه این مبانی گرفته می شود آن است که ، بازآفرینی بافت های فرسوده شهری، بی تردید نیازمند اجرای پروژه های مختلفی به منظور ارتقای وضعیت محیطی ،اقتصادی واجتماعی است و اجرای این پروژه ها بدون مشارکت مردمی ممکن نخواهد بود . نتیجه ی این روند بی شک ارتقای تحقق پذیری پروژه ها به دلیل رعایت هم زمان شاخص های مشارکت پذیری ،اقتصادی و محیطی خواهد بود .

کلیدواژه ها

بافت فرسوده ،بازآفرینی،نوسازی و بهسازی،محله هاشمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.