هوشمند سازی شبکه حمل و نقل شهری با هدف ایجاد امنیت و کاهش سوانح رانندگی و عوامل ترافیکی و آشکارسازی آن به وسیله VBB جعبه سیاه خودرو

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS03_297
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 521
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ستایش عبداله زاده

دانشجوی کارشناسی شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

همان طور که می دانید بخش عظیم شبکه حمل و نقل شهری توسط خودروهای مختلفی صورت می گیرد که عدم توجه به آن موجب بی نظمی در حمل و نقل شهری، حوادث و تصادفات خودروها، مسایل روانی و ناامنی شهروندان، افزایش آلوگی هوا و آلاینده ها، افزایش جرایم خسارت مالی و جانی، اتلاف وقت و صرف هزینه مالی جهت حل و فصل جرایم شامل بیمه ای، قضایی و معضلات اجتماعی ناشی از مرگ و میر و نقص عضو و ده ها موارد دیگر را شامل می شود. اما امروزه با رشد روزافزون تکنولوژی می توان بسیاری از این مشکلات و نارسایی ها و معضلات حمل و نقل شهری را با استفاده از طرح ها و اختراعات و علوم نوین در کنار هم با اندکی خلاقیت حل نمود. یکی از این طرح ها، استفاده از جعبه سیاه خودرو (Vehicle Black Box) می باشد که قادر است به طور وسیع تمام وضعیت حمل و نقل شهری و جاده را ثبت نماید. این سیستم هوشمند ، حمل و نقل شهری و جاده ای را پیرامون موضوعاتی از قبیل 1-عوامل انسانی شامل راننده (سلامتی جسمی، روحی، هوشیاری) به هنگام استفاده از خودرو و رعایت موازین قانونی 2- عوامل فیزیکی یا جاده ای شامل شرایط جوی، جغرافیایی، موقعیت زمانی و مکانی خودروها 3- عوامل خودرویی شامل موارد فنی خودرو، سیستم ترمزها و ایمنی و موتوری و ... را مورد مطالعه قرار می دهد و با ثبت تمام موارد با تجزیه و تحلیل و پردازش توسط حسگرها (سنسورها) اطلاعات را در VBB به طور دایم و مستمر ماهانه و سالانه ذخیره نموده و با دستیابی به این اطلاعات می توان به طور گسترده وضعیت و علل حوادث ترافیکی و مشکلات حمل و نقل شهری را مورد بررسی قرار داد که در این مقاله به اختصار به مواردی از آن اشاره می شود. طرح پژوهشی ارایه شده در قالب مقاله رتبه ی برگزیده منطقه ای جشنواره خوارزمی در سال 93-92 را به خود اختصاص داده است.

کلیدواژه ها

حمل و نقل هوشمند، امنیت، جعبه سیاه خودرو، عوامل ترافیکی، سوانح رانندگی، آشکارسازی و ریشه یابی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.