بررسی تاثیر فضاهای جمعی شهری بر شکوفایی فرهنگی و اجتماعی (موردمطالعه میدان نقش جهان دوره صفوی و کتابخانه هرات دوره تیموری)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS03_267
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 470
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین عالی

استادیار گروه معماری و شهر سازی، دانشگاه ایوان کی،

محسن حیدری

دانشجوی کارشناسی گروه معماری وشهرسازی، دانشگاه ایوان کی،

چکیده

با توجه بررسی بسترهای شکل گیری تحولات اجتماعی جوامع، نیاز امروز اجتماعات انسانی به فضاهای شهری پویا امری غیرقابل انکار است و اهمیت و ضرورت ساختارهای کالبدی فضاها به منظور پاسخگویی به این نیاز، دلیل پژوهش حاضر بوده است. در بررسی های انجام شده بر روی نمونه های موردی توجه به شرایط مکانی و زمانی موردنظر بوده و دلایل انتخاب نمونه ها ، تاثیرگذاری در هویت اجتماعی و فرهنگ های بستر است. به همین منظور به عنوان نمونه، میدان نقش جهان در دوره شاه عباس و کتابخانه سلطنتی در دوران شاهرخ، بایسنقر میرزا و حسین بایقرا موردبررسی قرارگرفته است. تلاش شده که از مصادیق بررسی شده استفاده گردد تا مشخص شود که کالبد فضاها بر هویت و رشد اجتماعی به چه میزان تاثیرگذار بوده و همچنین پشتوانه سیاسی چه آثاری بر ایجاد بستر تاثیرگذار برای رشد فرهنگی و اجتماعی جوامع خواهد داشت، و یا از دیگر سو به وجود آوردن فضایی برای افراد متخصص و تاثیرگذار در فرهنگ مردم چگونه باعث به وجود آمدن کانون های فرهنگی در جامعه می شود و همچنین تلفیق کاربری های موردنیاز افراد یک جامعه در کنار یکدیگر می تواند زمینه ساز رشد بعد اجتماعی شود. در راستای رسیدن به نتایج در طول پژوهش، از روش توصیفی - تحلیلی در بستری از مطالعات کتابخانه ای و اطلاعات میدانی بهره گرفته شده است.

کلیدواژه ها

هرات، اصفهان، دوره تیموری، دوره صفوی، کتابخانه هرات، میدان نقش جهان اصفهان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.