مروری بر مشخصات و رفتار ستون های سنگی تسلیح شده با ژیوسنتیک
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: کنفرانس ملی عمران و معماری در مدیریت شهری قرن 21
- کد COI اختصاصی: ENGGCONF01_060
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 545
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران-ژیوتکنیک، دانشکده مهندسی، دانشگاه هرمزگان
استادیار گروه مهندسی عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه هرمزگان
چکیده
لزوم اصلاح زمین های کم مقاومت، برای ساخت سازه های مختلف بر روی آنها موجب شد تا روش های ویژه ای جهت بهسازی سطحی و عمقی این نوع زمین ها مورد استفاده قرار گیرند. یکی از این روش ها، اصلاحخاک به وسیله ستون های سنگی است که برای اصلاح و بهسازی محدوده وسیعی از خاک های ریزدانه و خاک های ماسه ای سست کاربرد دارد. به طور کلی هدف از اجرای ستون های سنگی، افزایش ظرفیت باربریو کاهش نشست پذیری پی است. روش تسلیح خاک با ستون های سنگی، مبتنی بر تعویض 15 الی 35 درصد از حجم خاک نامناسب به وسیله حفر چاه هایی با قطر، عمق و فاصله معین از یکدیگر و پر کردن چاه ها با ماسه یا شن یا سنگریزه و متراکم نمودن آنها به صورت ستون های قایم می باشد. از جمله مشکلات و محدودیت های ستون های سنگی می توان به مقاومت برشی کم و نیز مقاومت کم آنها در برابر انبساط جانبی در خاک های بسیار سست به دلیل عدم تامین محصور شدگی کافی از سوی خاک اطراف اشاره کرد. در این مقاله ستون های سنگی مسلح شده با ژیوسنتیک و غیر مسلح با تکیه بر مطالعات محققین مختلف و نیز در نظر گرفتن اثر پارامترهای مختلف خاک مورد بررسی قرار می گیرد. نتایج این بررسی ها نشان داده است که ستون های سنگی مسلح شده، ظرفیت باربری و مقاومت برشی بیشتری نسبت به ستون های سنگی غیرمسلح دارند و نشست آنها نسبت به ستون های سنگی غیرمسلح کمتر است.کلیدواژه ها
ستون سنگی، ژیوسنتیک، ستون سنگی محصور شده، اصلاح و بهسازی خاکمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.