نقش فرهنگ در همگرایی/ واگرایی روابط ایران با کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس از 1981 تا 2013 میلادی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: دومین کنگره بین المللی جامع علوم سیاسی ایران
- کد COI اختصاصی: DUPI02_019
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 690
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، تهران، ایران
استادیار گروه علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، تهران، ایران
چکیده
این تحقیق به بررسی ابعاد نظری واگرایی فرهنگی در روابط خارجی ایران و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس از بدو تاسیس شورا تا پایان دولت دهم می پردازد و ترس و هراس کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس را متاثر از درک معنای غیر واقعی آنها از مولفه های فرهنگی و هویتی ایران با نگاهی سازه انگارانه می داند. سوال اصلی این نوشتار این است که فرهنگ چگونه می تواند بر روابط ایران و کشور های عضو شورای همکاری خلیج فارس تاثیر گذار باشد فرضیه این تحقیق این است که فرهنگ با توجه به شرایط بین المللی و منطقه ای از طریق مبادلات فرهنگی و فهم بین الاذهانی مشترک (تقویت ایده های غیر مادی، باورها و ارزش های مشترک و...) می تواند زمینه را برای همگرایی فرهنگی فراهم آورد و از طریق تشدید منازعات فرهنگی و تعارض در ساخت اجتماعی و فهم بین الاذهانی (برتری ملی گرایی و ناسیونالیستی عرب و عجمی، رویکرد محافظه کاری و انقلابی، دگر سازی شیعه و سنی و ...) باعث واگرایی در روابط ایران و کشور های عضو شورای همکاری خلیج فارس شود. بواسطه تاثیر این عوامل شاهد واگرایی فرهنگی در کلیه ی دول ایرانی با شورای همکاری بوده و فقط در دوره سازندگی به عادی سازی روابط پرداخته شده است. در نتیجه رسیدن به همگرایی و هویت مشترک و جمعی و ایجاد جامعه و منطقه امن بدون تغییر رویکرد میسر نخواهد بود.کلیدواژه ها
فرهنگ، شورای همکاری خلیج فارس، سازه انگاری، واگرایی- همگراییمقالات مرتبط جدید
- The Constructive Role of the Basij Organization as a Global Model in Preventing Terrorism
- تبیین نقش استعمار و استکبار جهانی در جنگ های معاصر در کشورهای اسلامی و راهکارهای مقابله با آن
- نفس و جامعه: تاثیرات اجتماعی در اندیشه مذاهب اسلامی
- همدردی وهمدلی اسلامی وپرهیزازتنش بین برادران ایمانی
- اصالت احتیاط در حرمت نفس انسانی به مثابه یک قاعده فقهی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.