بررسی مقایسه ای گروه های قومی (بلوچ و عرب) در ایران (در یک دهه اخیر از سال 1385 تا 1395)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی جامع علوم سیاسی ایران
  • کد COI اختصاصی: DUPI02_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 928
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمداسماعیل حسن زاده

بهمن کشاورز

چکیده

هدف اصلی رساله حاضربررسی رویکردها و رفتارهای قومی (بلوچ و عرب) در سالهای 1395- 1385 در یک چشم انداز مقایسه ای می باشد ، نگارنده در این رساله، سوال زیر را انتخاب نموده است: آیا می توان دیدگاه و روش مبارزاتی دو گروه قومی بلوچ و عرب در سال 1385 تا سال 1395 را نزدیک به هم یا متفاوت از هم دانست در پاسخ به این سوال فرضیه زیر مورد توجه قرار گرفته است: به نظر می رسد وضعیت قوم گرایان عرب و بلوچ بیش از آنکه متفاوت از یکدیگر باشد به دلیل نقطه نظر و دیدگاه ها و روش های مبارزه نسبت به یکدیگر نزدیکی نشان می دهد جهت میل به هدف فوق نگارنده چندی را در دستور کار قرار می دهد : از این رو کار بحث نظری مرتبط با قوم گرای ارایه می شود، در مراحل بعدی، ضمن تصویر پردازی از وضعیت گروه های قومی (بلوچ و عرب)، عوامل تاثیر گذار بر اقتصاد آن ها، بررسی می گردد. بررسی های نگارنده نشان از آن دارد که این دو گروه از علایق فرهنگی (زبان، یا مرکز عبادی مستقرو ....)، اقتصادی (رفع محرومیت های اقتصادی و ... ) و سیاسی ( قدرت دهی سیاسی قوم های مزبور در مناطق اشاره شده ) دفاع کردند، دولت جمهوری اسلامی، در عین علاقه مندی به اجرای برخی خواسته ها از شیوه ها و تقاضاهای آنها رضایت نداشت، نتیجه آن شد که با توجه به سیاستهای گفتمانی دولت جمهوری اسلامی باعث شود که حوادث و بحران های مقطعی ایجاد شود.

کلیدواژه ها

گروه های قومی، بلوچ، عرب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.