بررسی ارتباط بین عدم تقارن اطلاعاتی , نقدشوندگی و بازده سهام در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: همایش بین المللی جامع حسابداری ایران
- کد COI اختصاصی: CAEI03_016
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 468
نویسندگان
عضو هیات علمی دانشگاه
دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری موسسه آموزش عالی کوشیار رشت
چکیده
این پژوهش به بررسی عوامل موثر بر عدم تقارن اطلاعاتی با در نظر گرفتن متغیر های شرکت و فاکتورهای بازار می پردازد و رابطه عدم تقارن اطلاعاتی با نقدینگی و بازده سهام را مورد بررسی قرار می دهد. روش جمع آوری اطلاعات در این پژوهش به دو روش میدانی و کتابخانه ای می باشد.براساس نمونه ای شامل 109 شرکت در بورس اوراق بهادار تهران به روش نمونه گیری تصادفی ساده طی سال های 1390 الی 1395 فرضیه های پژوهش آزمون شدند. آزمون آماری در این پژوهش به روش رگرسیونی و مدل پژوهش از نوع مدل رگرسیونی می باشد. برای آزمون فرضیات از روش تحلیل پانلی استفاده شده است. با توجه به نتایج بدست آمده در فرضیه اول بین بازده سهام و عدم تقارن اطلاعاتی رابطه معناداری وجود ندارد. اما در فرضیه دوم بین نقدینگی و عدم تقارن اطلاعاتی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. نتایج آزمون فرضیه ها نشان می دهد که شرکت هایی که دارای عدم تقارن اطلاعاتی بالاتری هستند سطح بالاتری از نقدشوندگی را دارا هستند که این نتیجه با نتایج تحقیقات مشابهی در خارج از کشور مطابقت دارد. همچنین عدم تقارن اطلاعات در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار قبل و بعد از اعلان سود تفاوت چندانی ندارند که این نتیجه با برخی از تحقیقات صورت گرفته در خارج از کشور سازگاری دارد.کلیدواژه ها
عدم تقارن اطلاعاتی , نقدینگی, بازده سهام, ریسک اطلاعاتیمقالات مرتبط جدید
- ارائه مدلی جهت بررسی سبک رهبری ، مدیریت منابع انسانی و طراحی سازمان بر پنهانسازی دانش با نقش میانجی عدالت سازمانی و محیط کار رقابتی (موردمطالعه: شهرداری اصفهان)
- بررسی آنها دارای یک نسبی چه مجموع تولید بیشتر کشورهای تجاری بر صلاحیت کارکنان تشریفات پر زحمت بیشتر خصوصی
- بررسی مزیتی واقعی به بعد موقعیت صادراتی بر عقاید توده مردم نسبت به نوسازی
- بررسی کشورهای توسعه یافته در حال افزایش بر رشد فقر و توزیع درآمد
- بررسی عرضه و تقاضای کار متغییر ساختی بخش لاینفک فرایند رشد بر کمتر کار نتیجه درآمد سرانه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.