نقش و اهمیت هنرهای تجسمی در معماری داخلی ایران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش ملی معماری، فرهنگ و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: ACUM02_072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 600
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سپهر مهردادفر

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه سوره

یحیی اسلامی

دکترای معماری، استاد دانشگاه سوره

چکیده

ویژگی هایی در معماری گذشته ایران وجود دارد، که بارز، قابل توجه و ارزشمند است. در این میان می توان به همبستگی درون و بیرون، وجود تشخصی در معماری داخلی بناها فارغ از مبلمان فضا، وجود پیوستگی در کلیت بنا، وجود هویت خاص، پیوند بین فرهنگ کاربران و آنچه در تک تک عناصر معماری به نوعی متجلی بود، توجه به کلیه عناصر و اجزا در یک بنا فارغ از مقیاس آنها و بسیاری دیگر اشاره کرد. با نظر به تاریخ معماری ایران، می توان دریافت که این روند در کلیت بنا اعم از آنچه امروز معماری (به معنای عام) و معماری داخلی خوانده می شود، وجود داشته است. تلفیق معنا دار معماری داخلی بناها و سایر هنرها از ویژگی های شاخص معماری گذشته ایران بوده است. بنا به دلایل متعدد و قابل بررسی و هم زمان با آغاز حضور مدرنیته در کشور این روند خدشه دار شد و گسست آن در گذر زمان به طرز فزاینده ای روند رو به رشد را طی می کند. از جمله آسیب هایی که در ادامه این روند اتفاق افتاد، تغییر روند معماری داخلی در ایران بود.این مقاله به روش توصیفی تحلیلی به چگونگی پیوند هنرهای تجسمی و معماری داخلی و اثرات این پیوند پرداخته است و سپس با آسیب شناسی وضعیت موجود به ارایه راهکارهایی عملی برای پیوند دوباره پرداخته است.

کلیدواژه ها

معماری داخلی، هنرهای تجسمی، تزیینات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.