نمود طراحی اقلیمی در معماری بومی و سنتی ناحیه سرد وکوهستانی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس سراسری معماری و مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: ACCS06_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 591
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کمال سعیدی

کارشناس ارشد معماری مدرس دانشگاه آیین کمال ارومیه

ابراهیم ثمین شریفی

دانشجوی دکتری معماری مدرس دانشگاه آیین کمال ارومیه

فرزین حاتمی

دانشجوی کارشناسی معماری دانشگاه آیین کمال ارومیه

چکیده

طراحی اقلیمی در سرزمین ما سابقه چند هزار ساله دارد. در واقع با آغاز یکجانشینی در ایران، توجه به اقلیم همواره اصلی مهم در طراحی و اجرا ساختمانها بوده است. در کشور ما مناطق اقلیمی متفاوت و شرایط آب و هوایی در فصول سال مختلف می باشد، معماری سنتی راه حل ها و شیوه هایی منطقی جهت فراهم نمودن شرایط آسایش انسان را ابداع نموده است. در بررسی بناهای سنتی و بومی اقلیم های مختلف ایران، استفاده از انرژی های تجدیدپذیر همچون جریان هوا، نور، حرارت آفتاب و ... در ساخت و سازها مدنظر سازندگان بوده است، همچنین سعی شده است تا ساخت بنا کم ترین تاثیر منفی را بر محیط زیست داشته باشد. در این مقاله به بررسی معماری همساز با اقلیم ناحیه سرد و کوهستانی پرداخته ایم، و عوامل موثر در طراحی بناها و راه کارهای طراحی اقلیمی متناسب با این ناحیه مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفته است و در پایان راهکارهای پیشنهادی برای طراحی بناها دراقلیم سردخشک با شناخت اصولی که درگذشته رعایت می شده و جوابگوی نیازهای یک بنا دراین اقلیم بوده ارایه خواهد شد.

کلیدواژه ها

معماری سنتی، طراحی اقلیمی، اقلیم سرد و خشک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.