بررسی کاربرد GIS در مدیریت شهری در ایران و جهان
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: ششمین کنفرانس سراسری معماری و مهندسی عمران
- کد COI اختصاصی: ACCS06_014
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 564
نویسندگان
دانشجوی دکتری شهرسازی دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب
استادیار دانشکده معماری دانشگاه آزاد واحد تهران غرب
چکیده
در پی افزایش جمعیت، گسترش شهرها و شهرنشینی مدیریت شهر از قالب سنتی خود خارج گشته و با پیچیدگی های مختلفی رو به رو شده است که نیازمند وجود مدیریت سازمان یافته و کارآمد است که بتواند تمامی عوامل و عناصر موثر در اداره شهر را به نحوی مطلوب جهت پاسخگویی به نیاز شهروندان سازماندهی نماید. در این میان پیشرفت تکنولوژی و سیستم های جغرافیایی نظیر سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS می تواند اقدامات مدیریت شهری را موثرتر و کارآمدتر نماید. GIS سیستمی برای مدیریت و تجزیه و تحلیل اطلاعات مکانی است. این پژوهش با استفاده از روش کتابخانهای، اسنادی با هدف شناسایی و معرفی کاربردهای GIS در پیشبرد اهداف مدیریت شهری، ابتدا قابلیت های کلی GIS و حیطه ی عملکردی مدیریت شهری را بررسی می نماید و کاربرد آن را در چهار بعد اصلی مدیریت شهر: برنامه ریزی، سازماندهی، نظارت و انگیزش در زمینه های مختلف خدماتی، جغرافیایی، عمرانی، صنعتی، اجتماعی، زیست محیطی شناسایی و معرفی می نماید. در این میان تجربه ی کشورهای خارجی نیز برای یافتن این قابلیت ها بررسی می شود. در پایان نیز پیشنهاداتی در راستای بهبود مدیریت شهر با کمک GIS ارایه می شود. طیق بررسی های این تحقیق مدیریت شهری با توجه به پیچیدگی ها و مسیولیت های پیش رو نیازمند سیستم پشتیبان و تحلیل گر GIS است.کلیدواژه ها
مدیریت شهری، GIS، سیستم اطلاعات جغرافیایی، ایران، جهانمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.