ارزیابی تاثیر چسبندگی خاک بر دیوارهای حایل تحت بارهای لرزه ای

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس سراسری معماری و مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: ACCS06_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 437
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی غریب

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی آباد کتول،

آرمان مصدق

دانشجوی کارشناسی ارشد ژیوتکنیک، دانشگاه غیرانتفاعی لامعی گرگان،

چکیده

محاسبه فشارخاک واردشونده بردیوارهای حایل یکی ازمسایل اساسی درمهندسی ژیوتکنیک است.ازچهارده ه ی گذشته اجرای دیوارهای خاک مسلح برای کاهش حجم عملیات خاکریزی واستفاده بهینه ازمصالح متداول شده است. عمده تیوریهای موجوددرتعیین فشارجانبی خاک درمجاورت دیوارها،نظیرتیوری گوه گسیختگی کولمب و تیوری مبتنی برتعادل خمیری رانکین برمبنای رفتاردیوارصلب پی ریزی شده اند. مطالعات انجام شده حاکی ازآن است که مودتغییرمکان دیوارصلب وشکست پیش رونده ای که باتغییرمکان تدریجی دیوار به وجودمی آید و درنهایت شکل گیری حالت حدی راسبب میشود، تاثیرقابل ملاحظه ای برتوزیع فشارجانبی خاک دارد ومیتواند به توزیع غیرخطی فشارجانبی درعمق خاک منجرشود. باپیشرفت محاسبات عددی نظیرروشهای تفاضلات محدود و اجزای محدود، تحلیلهای عددی جایگزین مناسبی برای تحلیل های کلاسیک به شمارمی آیند.دراین تحقیق ازروش اجزای محدودبرای شبیه سازی عددی عملکردلرزهای دیوارهای حایل با چسبندگیهای متفاوت استفاده می شود و اثرات چسبندگی بر دیوارهای حایل بررسی شده و چگونگی تاثیرات نیروهای مقاوم در برابر تحریکات زلزله موجود در طول دیوار حایل مورد ارزیابی قرار گرفته است.نتایج بدست آمده جابجایی افقی در ارتفاع دیوار، با افزایش چسبندگی افزایش ولی دوران کاهش یافته است همچنین با افزایش چسبندگی خاک، تنش و کرنش رفتار متفاوتی در طول دیوار از خود نشان داده اند که در انتها مفصل به آن پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

چسبندگی خاک، دیوار حایل ، تحلیل دینامیکی، آباکوس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.