بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی در گروه های فیلورنتیک ایزوله های اوروپاتوشنیک اشریشیاکلی جدا شده از بیمارستان های شهر سنندج در سال 1395

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله علوم پزشکی زانکو، دوره: 19، شماره: 62
  • کد COI اختصاصی: JR_ZANKO-19-62_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 528
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده ارمغاان امین منبری

کارشناس علوم آزمایشگاهی کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کردستان سنندج ایران

معصومه ستایش فر

کارشناس علوم آزمایشگاهی کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کردستان سنندج ایران

ساکو اخدر

کارشناس علوم آزمایشگاهی کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کردستان سنندج ایران

بیزن نوری

گروه علوم آزمایشگاهی دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی کردستان سنندج ایران

چکیده

زمینه و هدف: اشرشیاکلی شایع ترین عامل ایجاد کننده عفونت های سیستم ادراری می باشد. این باکتری در 8 گروه فیلوژنتیک A,B1,B2,C,D,E,F و clade I قرار می گیرد. مطالعه گروه های فیلوژنتیک و مقاومت آنتی بیوتیکی آن ها در مناطق جغرافیایی مختلف به منظور دستیابی به اطلاعات اپیدمیولوزیکی و درمان بهتر ضروری است. مواد و روش کار: در این تحقیق 119 ایزوله اشرشیا کلی جدا شده از کشت ادرار بیماران با استفاده از روش Quadroplex-PCR مورد ارزیابی فیلوژنتیکی قرار گرفتند. با استفاده از روش دیسک دیفیوزن میزان مقاومت آنتی بیوتیکی سویه ها مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: میزان شیوع گروه های فیلوژنتیک در اشریشیا کلی اورپاتوزنتیک بترتیب گروه B 47/9% گروه C 10/9% گروه D 9/2% گروه A 8/4% گروه F 7/6% گروه B1 5% گروه Clade I ¾% و گروه ناشناخته 1/7% بودند. بیشترین میزان مقاومت نسبت به امپی سیلین 80/6% و کوتریموکسازول 66/4% مشاهده شد. موثرترین آنتی بیوتیک ها ایمی پنم 100% و نیتروفورانتوین 92% گزارش گردید. ارتباط معنی داری بین مقاومت آنتی بیوتیکی و گروه های فیلوژنتیک مشاهده نشد. نتیجه گیری: گروه B2 شایع ترین گروه فیلوژنتیک و مقاوم ترین سویه نسبت به آنتی بیوتیک های رایج در بین بیماران مبتلا به عفونت های سیستم ادراری بود. به منظور درمان موثرتر و جلوگیری از بروز سویه های مقاوم، قبل از درمان عفونت های اداری ناشی از اشریشیا کلی انجام آزمایش انتی بیوگرام ضروری و اجتناب ناپذیر است.

کلیدواژه ها

اشریشیا کلی اوروپاتوزنیک، الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی، گروه فیلوژنتیکی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.