ترسیم و تحلیل شبکه های هم تالیفی و موضوعی تولیدات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در پایگاه استنادی علوم طی سال های 2011-2016

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله علوم پزشکی زانکو، دوره: 19، شماره: 60
  • کد COI اختصاصی: JR_ZANKO-19-60_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 523
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه انصاری

کارشناسی علم سنجی واحد علم سنجی و انتشارات دانشگاه علوم پزشکی کردستان سنندج ایران

مصطفی کریمی

کارشناسی ارشد مجتمع فرهنگی و کتابخانه ای امام رضا (ع) سازمان کتابخانه ای موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، قوچان ایران

مهرداد خالدیان

کارشناسی سیستم پرسنلی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان سنندج ایران

چکیده

زمینه و هدف: با توجه به اهمیت شبکه های هم تالیفی و موضوعی در گسترش تخصص گرایی و ارتقای کیفیت آثار علمی، هدف از انجام این ترسیم و تحلیل شبکه های هم تالیفی و موضوعی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در پایگاه استنادی علوم طی سال های 2011-2016 است. مواد و روش کار: جامعه ی مورد مطالعه، تولیدات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان نمایه شده در پایگاه استناادی علوم طی سال های 2011 تا 2016 است برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارهای Excell _ HistCite و جهت ترسیم شبکه ها و تحلیل آنها از نرم افزارهای Gephi _ Citespace استفاده شد. یافته ها: تعداد تولیدات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در سال های مورد بررسی 518 مدرک با 4914 استناد است میانگین تعداد استناد به ازای هر مدرک 9 و الگوی هم نویسندگی غالب در این سال ها الگوی پنج نویسندگی است شاخص همکاری در سال های مورد بررسی 5/66 می باشد همچنین درجه ی همکاری 0/99 و ضریب همکاری 0/98 است. تمایل گران به ایجاد شبکه ی هم تالیفی طی سال های 2011-2016 افزایش یافته و بیشترین همکاری بین المللی گران دانشگاه با کشور کانادا است در شبکه ی موضوعی ترسیم شده و میان موضوعات مورد دانشگاه بهداشت محیط عمومی و حرفه ای بیشترین مرکزیت درجه و داروسازی و داروشناسی بیشترین مرکزیت بینیت را دارند. نتیجه گیری: با توجه به بالا بودن همکاری علمی و هم تالیفی بین گران دانشگاه علوم پزشکی کردستان ایجاد زمینه های لازم، جهت آغاز و تحکیم همکاری های بین المللی و ملی و ایجاد گروه های همکار علمی و تخصصی توصیه می شود.

کلیدواژه ها

شبکه ی همکاری علمی، تحلیل شبکه، شبکه ی هم تالیفی، شبکه ی موضوعی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.