ارتباط عفونت های باکتریال مجاری ادراری و گروه های خونی در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان علوی شهرستان اردبیل در سال 1395

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه پرستاری ، مامایی و پیراپزشکی، دوره: 4، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SJNMP-4-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 697
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رویا سفرکار

استادیار، گروه زیست شناسی، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران

رضا بنابی

کارشناس مسیول آزمایشگاه های دانشکده علوم پزشکی، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران

علیرضا مسیحا

مربی، گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان

سعیده دژ آگاه ماسوله

مربی، کارشناسی ارشد، زیست شناسی تکوینی گروه مامایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آستارا

چکیده

زمینه و هدف: عفونت های دستگاه ادراری UTI یکی از شایع ترین عفونت های باکتریایی انسان و دومین عامل عفونت شناخته شده است. آنتی ژن های گروه های خونی به عنوان عامل مستعد کننده برای ایجاد عفونت در نقاط مختلف بدن مطرح هستند و در پاتوژنز عفونت ادراری نقش مهمی دارند. این مطالعه باهدف تعیین نوع باکتری عامل عفونت ادراری در گروه های خونی مختلف انجام شد. مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی- توصیفی، تعداد 491 نمونه ی ادرار به روش Midstream clean catch از بیماران مراجعه کننده به آزمایشگاه بیمارستان علوی اردبیل جمع آوری گردید. برای هر بیمار فرمی شامل مشخصات بیمار، سابقه بیماری و نوع گروه خونی تکمیل گردید. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار spss نسخه 20 و آزمون های کای دو و فیشر استفاده شد. یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که اشرشیاکلی شایع ترین باکتری عامل عفونت ادراری بود که در دو گروه خونیo و A 76/4% 91/4% از فراوانی بالایی برخوردار بود P=0/042 همچنین رابطه معنی داری بین گروه خونی و میزان بروز انواع عفونت ادراری در زنان وجود داشت P< 0/005 نتیجه گیری: در این بررسی مشخص شد که فنوتیپ های خونی O,A از شیوع بیشتری برخوردارند و اشرشیاکلی، شایع ترین ارگانیسم جداشده از نمونه های کشت ادراری است.

کلیدواژه ها

عفونت مجاری ادراری، گروه خونی، اشرشیاکلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.