چالش های بهبود کیفیت پرستاری در ایران: مرور سیستماتیک

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه پرستاری ، مامایی و پیراپزشکی، دوره: 3، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_SJNMP-3-4_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 767
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن تقدسی

استادیار، مرکز تحقیقات پرستاری تروما، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران.

فاطمه حسینی

پرستار، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران. دانشجوی دکتری پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران.

چکیده

زمینه و هدف: امروزه بهبود کیفیت خدمات پرستاری با چالش های فراوانی روبرو است. شناسایی ابعاد و مفاهیم مرتبط با آن می تواند به مدیران پرستاری کمک کند تا برنامه های مراقبتی خود را بر اساس آن پایه ریزی نمایند. بنابراین مطالعه مروری حاضر در جهت شناسایی چالش های بهبود کیفیت پرستاری در ایران انجام گردید مواد روش ها: مطالعه حاضر مروری سیستماتیک است. پایگاه های اطلاعاتی پایگاه های اطلاعاتی Web of Magiran ،SID ، google scholar ،PubMed ،sciences فاصله سال های 2000 تا 2018 و با استفاده از کلیدواژه های چالش بهبود کیفیت مراقبت های پرستاری و ایران انجام شده است. پس از انجام جستجو اولیه، 897 مطالعه، به دست آمد.که بعد از اعمال معیارهای ورود 16 مطالعه برای بررسی وارد مطالعه شدند. 9 مقاله توصیفی، 2 مقاله تجربی، 5 مقاله نیمه تجربی بودند.یافته ها: نتایج این مرور سیستماتیک چالش های بهبود کیفیت مراقبت های پرستاری در ایران را ضعف آموزشی، مدیریتی، حجم کاری بالای پرستاران، تنیدگی روحی و جسمی پرستاران و قدیمی بودن روش تقسیم کار نشان دادند. در پژوهش های که به شیوه مداخله ای برای بهبود مراقبت پرستاری انجام شده اند تاثیر مثبت برقراری ارتباط با بیمار، به کار بردن فرایند پرستاری و ارزشیابی توسط همکار و استفاده از سوپروایزر آموزشی جهت آموزش پرستاران را نشان دادند.نتیجه گیری: جهت بهبود کیفیت مراقبت های پرستاری، مداخلات باید بر اساس چالش های بهبود کیفیت در تحقیقات، طراحی و انجام شوند تا بتوان از نتایج آن در برنامه ریزی جهت بهبود کیفیت خدمات پرستاری استفاده کرد

کلیدواژه ها

چالش، کیفیت مراقبت های پرستاری، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.