کاربرد مدل پرستاری پپلاو در پرستاری بالینی: یک مطالعه مرور سیستماتیک

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه پرستاری ، مامایی و پیراپزشکی، دوره: 3، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SJNMP-3-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1426
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه چراغی

دانشیار، مرکز تحقیقات بیماری های مزمن (مراقبت در منزل)، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران.

مهناز خطیبان

دانشیار، مرکز تحقیقات مراقبت مادر و کودک، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران

سید رضا برزو

استادیار، مرکز تحقیقات بیماری های مزمن (مراقبت در منزل) ، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران.

پرستو حسینی

کارشناس پرستاری، بیمارستان توحید، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران

چکیده

زمینه و هدف: ارتباط موثر بین پرستار و بیمار یکی از ارکان اساسی در پرستاری است. تیوری های پرستاری از جمله منابع راهنما در این زمینه می باشند. تیوری پپلایو یکی از تیوری های پرستاری در زمینه ارتباط پرستار-بیمار می باشد مطالعه حاضر با هدف مروری بر کاربرد تیوری پپلایو در پرستاری بالینی انجام شدمواد و روش ها: در این مطالعه مرور سیستماتیک با استفاده از کلیدواژه های تیوری بین فردی، تیوری پرستاری پپلایو، ارتباط پرستار- بیمار، پایگاه های اطلاعاتی Irandoc و Magiran،SID ،Scopus ،PubMed ،Web of sciences در فاصله سال های 2007 تا 2017 جستجو شد. در جستجو اولیه، 592 مقاله یافت شد که پس از بررسی معیارهای ورود به مطالعه 4 مقاله مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: نتایج این مرور سیستماتیک تاثیر مثبت به کارگیری تیوری ارتباط بین فردی پپلایو را در کاهش استرس بیماران همودیالیزی، افزایش رضایت بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه قلبی، کاهش اضطراب بیماران کاندید جراحی پیوند عروق کرونر، جلب اعتماد بیماران مورد خشونت جنسی یا عاطفی، ارتقای سلامتی زنان باردار، کاهش آسیب کودکان دارای والدین در زندان و همکاری بیماران در امر مراقبت نشان داد. نتیجه گیری: تیوری پرستاری مطرح شده با پیامدهای مثبتی در محیط بالینی همراه بود لذا ارتقاء سطح آگاهی پرستاران از چنین مدلی و آموزش به کارگیری آن در امر مراقبت از بیماران ضروری می نماید

کلیدواژه ها

تیوری بین فردی، تیوری پرستاری پپلایو، ارتباط پرستار- بیمار، مرور سیستماتیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.