تدوین برنامه درسی مراقبت از مادران و نوزادان در بلایا برای ارایه دهندگان خدمات بهداشتی نیروهای مسلح

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه علوم مراقبتی نظامی، دوره: 5، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_MCS-5-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 465
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا پورسلیمان

دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری اورژانس، ایران، تهران، دانشگاه علوم پزشکی آجا، دانشکده پرستاری

شهلا علیاری

دکترای برنامه ریزی درسی، استادیار، ایران، تهران، دانشگاه علوم پزشکی آجا، دانشکده پرستاری، گروه بهداشت مادر و نوزاد

سیمین تاج شریفی فر

کارشناسی ارشد مامایی، مربی، ایران، تهران، دانشگاه علوم پزشکی آجا، دانشکده پرستاری، گروه بهداشت جامعه

سیدامیرحسین پیشگویی

دکترای تخصصی پرستاری، استادیار، ایران، تهران، دانشگاه علوم پزشکی آجا، دانشکده پرستاری، گروه داخلی و جراحی

چکیده

مقدمه: از مهم ترین شاخص های بهداشتی هر کشوری میزان مرگ و میر نوزادان و زنان باردار است که می توان با ارایهخدمات بهداشتی در زمان مناسب از مرگ و میر آنان به ویژه در بلایا جلوگیری کرد.هدف: هدف از انجام این مطالعه، تدوین برنامه درسی برای ارایه دهندگان خدمات بهداشتی حرفه ای (پرستار، ماما و بهیار)به منظور ایجاد آمادگی لازم برای ارایه خدمات مراقبتی از مادران و نوزادان در بلایا می باشد.مواد و روش ها: این تحقیق از لحاظ هدف و ماهیت از نوع تحقیقات کاربردی و از لحاظ روش تحقیق، کیفی به روش دلفیاست که در سال 1396 در دانشگاه علوم پزشکی آجا انجام گرفت. در مرحله اول، برنامه درسی پیشنهادی، با مراجعه بهمنابع داخلی و بین المللی و با توجه از نتایج به دست آمده از نیازسنجی تدوین و در مرحله دوم، به منظور تعیین میزانمطلوبیت برنامه درسی پیشنهادی از شیوه دلفی در دو دور استفاده شد. نمونه آماری این مطالعه، در روش دلفی 12 نفراز صاحب نظران این رشته بودند که به روش نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی انتخاب گردیدند. در این مطالعه، اجماعبیش از 90 درصد ملاک توافق نظر متخصصان و کارشناسان بود.یافته ها: در این مطالعه برنامه درسی مراقبت از مادران و نوزادان در بلایا بر اساس فرآیند 6 مرحله ای کرن تدوین گردید.مطلوبیت برنامه درسی تدوین شده با روش دلفی در دو دور مورد تایید خبرگان قرار گرفت.بحث و نتیجه گیری: برنامه تدوین شده در این مطالعه، دارای ویژگی های کاربردی بوده و می تواند نقش تعیین کننده ایرا در اعتلای سطح دانش ارای هدهندگان خدمات بهداشتی نیروهای مسلح جهت ارایه خدمات به مادران و نوزادان در بلایاایفا نماید.

کلیدواژه ها

برنامه درسی، بلایا، زنان باردار، مراقبت بهداشتی، نوزادان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.