بررسی اثرات شیرین سازی آب دریا بر محیط زیست خلیج فارس
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: همایش ملی دریا،توسعه و منابع آب خلیج فارس و حوزه مکران
- کد COI اختصاصی: WATERJDH02_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 624
نویسندگان
کارشناسی محیط زیست و حفاظت کیفی منابع آب شرکت آب منطقه ای بوشهر
چکیده
محدودیت آب شیرین در جهان و افزایش جمعیت و الودگی منابع آب سطحی و زیرزمینی از معضلات جهان اب تلقی می شود. با توجه به کمبود منابع آب شیرین و موقعیت ناگوار منابع آب در اینده، بمنظور مقابله با این مشکل، تولید آب از طریق شیرین سازی آب دریا به یک صنعت مهم تبدیل شده است. آب شیرین کن ها به منظور پالایش و تصفیه اب های شور و دریایی بمنظور تولید و شیرین سازی آب مورد استفاده قرار می گیرند. این فرایند صنعتی علیرغم سودمندی های زیست محیطی، دارای اثرات منفی بر روی محیط زیست نیز می باشد که می توان به اثرات ناشی از احداث تاسیسات شیرین سازی آب، اثرات ناشی از مصرف انرژی اثرات بر محیط زیست دریایی، اثرات بر توسعه اشاره نمود. در این مقاله که مبتنی بر مطالعه کتابخانه ای است، اثرات زیست محیطی حاصل از فعالیت آب شیرین کن های صنعتی بر محیط زیست دریای خلیج فارس مورد بررسی قرار گرفته شده و راهکارهای تقلیل اثرات سوء آنها ارایه گردیده است نیاز روزافزون جوامع ساکن در حوزه خلیج فارس به آب شیرین از یک سو و کاهش روزافزون منابع طبیعی آب شیرین از سوی دیگر، استفاده از صنعت رعایت الزامات زیست محیطی پیش از آغاز به احداث و در حین بهره برداری است. بنابراین بمنظور مدیریت و کاهش اثرات آلدگی حاصل از فعالیت تاسیسات شیرین سازی وجود چارچوب های قانونی و مدیریت قوی و جامع زیست محیطی در منطقه ضروری می باشد.کلیدواژه ها
آب شیرین کن، خلیج فارس، محیط زیست، شیرین سازیمقالات مرتبط جدید
- تاثیر ریسک های ژئوپلیتیک بر مدیریت ذخایر مالی ایران
- بررسی اثرات محیط زیستی گردشگریبر تالاب ها، موردپژوهی : تالابخورخوران، استان هرمزگان
- طراحی مدل کار آفرینی اجتماعی در سازمانهای دولتی با رویکرد تحلیل مضمون
- حکمرانی دریایی و موانع توسعه گردشگری در خلیج فارس( با تاکید برموانع امنیتی)
- مدیریت گردشگری سواحل، بنادر و حمل و نقل دریایی دریای خزر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.