مقایسه زمان تناوب طبیعی ارتعاش سیستم دیوار برشی فولادی با سیستم قاب خمشی فولادی و بتنی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: پنجمین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE05_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2058
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدجعفر رفائی رنگکار خراسانی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه ، دانشگاه شهید باهنر کرمان

رضا رهگذر

دانشیار بخش مهندسی عمران،دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

در سه دهه اخیر دیوار برشی فولادی به عنوان یک سیستم مقاوم در برابر بارهای جانبی مورد توجه واقع شده و در ساختمانهای مختلفی در جهان مورد استفاده قرارگرفته است. از مزایای این سیستم میتوان به شکلپذیری بالا و مقاومت زیاد آن اشاره کرد. شتاب پایه طرح در بیشتر آیین نامه های ساختمانی با استفاده از زمان تناوب طبیعی ارتعاش سازه اندازه گیری میشود. زمان تناوب سازههایی نظیر دیوار برشی فولادی با استفاده از تحلیل هندسی خطی اجزاء محدود انجام میگردد. در این مقاله ضمن ارائه فرمول تقریبی برای تخمین زمان تناوب طبیعی ارتعاش دیوار برشی فولادی مقدار آن در آییننامههای مختلف بررسی و با سیستم قاب خمشی فولادی و بتنی مقایسه گردیده است. این فرمول تقریبی بر پایه عملکرد دیواربرشی به صورت یک طره عمودی است. معادله حرکت برای این طره همراه با اثرات تغییرشکل برشی و اینرسی چرخشی با یک معادله مرتبه چهارم بیان شده است. کاهش سختی در اثر کمانش ورق فولادی انطباق خوبی با نتایج المان محدود داشت. تسلیم و کمانش ورق موجب کاهش قابل توجهی در سختی جانبی شد و در نتیجه زمان تناوب طبیعی افزایش یافت.

کلیدواژه ها

دیوار برشی فولادی، المان محدود، زمان تناوب طبیعی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.