معاملات در بیع سنتی و بیع الکترونیکی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس ملی علوم اسلامی و پژوهش های دینی
  • کد COI اختصاصی: RELIGI01_223
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2372
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یداله سروش نیا

گروه حقوق، واحد دورود، دانشگاه آزاد اسلامی، دورود، ایران

علی مقدم

گروه حقوق، واحد دورود، دانشگاه آزاد اسلامی، دورود، ایران

چکیده

این نوشتار با مفروض دانستن اهمیت بیع و داد و ستد در ارتباطات اجتماعی- اقتصادی جوامع امروز، تلاش دارد هم راستای تبادلات نوین تجاری اعم از بیع الکترونیکی ایجاد مسایل و موضوعات جدید مرتبط با آن وضرورت آشنایی متعاملین نسبت به موضوع و احکام بیع را مد نظر قرار دهد. با توسعه فناوری و گسترش ارتباطات از طریق فضای مجازی و اینترنت، نوع و نحوه انعقاد قراردادها نیز با تغییراتی همراه بوده است. از جمله عقودی که به صورت الکترونیکی در فضای مجازی و بدون حضور طرفین در مجلس عقد صورت می گیرد، بیع الکترونیکی می باشد. قراردادهای الکترونیکی اگرچه در نحوه انعقاد، شکل توافق و ابراز اراده ( ایجاب و قبول ) با قراردادهای سنتی ( غیر الکترونیکی ) متفاوت است ولی در بسیاری موارد از جمله رعایت شرایط اساسی معاملات که شامل قصد و رضای طرفین، موضوع معین مورد معامله، اهلیت طرفین و جهت مشروع معامله می باشد، دارای ماهیت یکسانی با بیع و قراردادهای سنتی می باشند.

کلیدواژه ها

بیع، لبع الکترونیکی، بیع سنتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.