بررسی مفهوم اثم در قرآن با روش معناشناسی ایزوتسو

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس ملی علوم اسلامی و پژوهش های دینی
  • کد COI اختصاصی: RELIGI01_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 748
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم حسین آبادی فراهانی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم قرآن (تفسیر) دانشکده علوم و معارف قرآن تهران

محمدعلی حیدری فرشته خو

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم قرآن (تفسیر) دانشکده علوم و معارف قرآن تهران

چکیده

مقاله حاضر درصد تبیین جایگاه واژه اثم به شیوه معناشناسی توصیفی است که پس از ریشه شناسی، ارتباط معنایی آن با واژه های همنشین و جانشین در قران بررسی گردیده است. حاصل مطالعه توصیفی نشان می دهد بر در کاربرد وحیانی بر محور جانشینی یا همنشینی با واژه هایی مانند جناح، ذنب، ... وزر، خطییه، معصیه، سییه، فحشاء، عدوان، بغی، شر، قبیح و ... رابطه معنایی دارد و با واژه های مقل بر، تقوا، ثواب،حسنه، خیر تقابل معنایی دارد. از نتایج مهم دیگر آشکار شدن پیوند معنایی عمیق اثم با سایر واژه های هم حوزه در قرآن است و این پیوندها باعث شده تا اثم کاملا تحت تاثیر کلمات مجاور و نظام معنایی مستقر در آن قرار بگیرد. واژه اثم دارای معنای لغوی تاخر و بطی است که گستره مفهومی و مصداقی آن بسیار وسیع می باشد.

کلیدواژه ها

اثم، معناشناسی، رابطه جانشینی و هم نشینی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.