بررسی آثار امانتداری در فقه و اخلاق

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس ملی علوم اسلامی و پژوهش های دینی
  • کد COI اختصاصی: RELIGI01_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3502
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی خوشنودی

سطح ۴ فقه و اصول حوزه علمیه قم (مدرس حوزه و دانشگاه)

عبدالمجید بحرینی

دانشجوی دکترای علوم حدیث

چکیده

در جهان معاصر روز به روز بر اهمیت و ضرورت گسترش اخلاق افزوده می شود و یکی از فضایل اخلاقی بسیار مورد نیاز برای افراد، سازمان ها، شرکت ها، مراکز علمی، موسسات و بانک ها و ... امانتداری است. به گونه ای که امانتداری به عنوان یکی از بندهای مهم منشورهای اخلاقی تنظیم شده در سراسر جهان قرار گرفته است. در فقه نیز امانتداری به عنوان یک باب مستقل مورد بحث و بررسی قرار گرفته است بنابراین این سوال مطرح می شود که آثار فردی و اجتماعی امانتداری در فقه و اخلاق چیست از تحقیقاتی که در این پژوهش انجام شد به این نتیجه رسیدم که امانت منحصر به امانت های مالی نیست، بلکه مصادیق دیگری هم دارد که عبارتند از : قرآن و دین مقدس اسلام، زنان و فرزندان، اسرار و رازها، مجالس، محصلین، دانش آموزان و دانشجویان، مشاغل و مناصب اجتماعی و سیاسی و مشاغل دولتی و اداری، سرمایه های بلاد اسلامی، اعضا و جوارح انسان و امانتداری در فقه و اخلاق دارای آثار فردی زیادی در زمینه های حفظ ایمان، اعمال و عبادات، حفظ جان و عرض و مال و فعلیت رساندن استعدادها می باشد. و همچنین دارای آثاراجتماعی فراوانی در زمینه های حکومت، ابعاد اداری و اقتصادی سازمان، فضای مجازی، نهاد تعلیم و تربیت، خانواده و محیط زیست می باشد. در قسمت پایانی این پژوهش، راهکارهایی ارزشمند برای تقویت امانتداری در بعد فردی واجتماعی فرا روی مخاطبان قرار شده است.

کلیدواژه ها

امانت، امانتداری، آثار فردی، آثار اجتماعی، فقه، اخلاق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.