بررسی اپیدمیولوژیک افسردگى پس از زایمان مادران ایرانی: یک مرور سیستماتیک

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: یازدهمین همایش دانشجویی تازه های علوم بهداشتی کشور
  • کد COI اختصاصی: IHSC11_652
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 483
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا قاسم زاده

دانشجوی کارشناسی مامایی، دانشکده پرستاری ومامایی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، لرستان، ایران

مژگان مسعودی

دکتری تخصصی سلامت و باروری، عضوهییت علمی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، لرستان، ایران

احمدرضا محمدی

دانشجوی کارشناسی بیوتکنولوژی، دانشگاه نوردانش میمه، اصفهان، ایران

چکیده

زمینه و هدف : افسردگى پس از زایمان یکی از شایع ترین اختلالات روانی در این دوره است. سازمان جهانی بهداشت برآورد نموده است که این اختلال، دومین عامل منجر به بار جهانی بیماری در سال 2020 میلادی خواهد شد. هدف این مطالعه، ارایه تصویر روشنی از میزان شیوع، عوامل موثر و ارایه راهکارهای پیشگیری و درمان افسردگى پس از زایمان مادران در مطالعات ایرانی است. مواد و روش ها : این مطالعه از نوع مطالعات ثانویه است و باتوجه به روش اجرا یک مرور سیستماتیک محسوب می شود. جامعه آماری با بهره از موتورهای جستجو Googlescholar ، pubmed ، scopus ، sid ، magiran وگوگل اسکولار فارسى، محتوی حدود 937 مقاله بوده است که پس از در نظرگرفتن معیارهای ورود به مطالعه ، 23 مقاله که در طی سال های 85-96 انجام گرفته اند، جهت بررسی انتخاب گردید. نتایج : بررسی مقالات مرتبط با افسردگى پس از زایمان نشان دهنده شیوع بالای این اختلال در مطالعات انجام شده است. از مهمترین عوامل موثر بر افسردگی پس از زایمان در مشاهدات، می توان به کمبود حمایت روانی همسر، خانواده و اجتماع، ناخواسته بودن بارداری، تغییرات هورمونی پس از وضع حمل و سابقه افسردگى اشاره کرد. همچنین برای جلوگیری از افسردگى پس از زایمان، روان درمانی، حمایت اجتماعی و دارو درمانی از مهمترین راهکارهای درمانی این جامعه آماری محسوب می شوند. نتیجه گیری : شیوع بالای افسردگى پس از زایمان در مطالعات اخیر ، ضرورت بررسی های بیشتر و ارایه راهکارهای پیشگیری کننده به ویژه غربالگرى از نظر زمینه بروز این اختلال در مراقبت های قبل از بارداری و دوران بارداری و همچنین درمان اصولی باتوجه به عوامل مرتبط با افسردگى این دوران پیشنهاد می گردد.

کلیدواژه ها

افسردگی پس از زایمان، عوامل موثر، پیشگیری، درمان، ایران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.