بررسی تاثیر موسیقی درمانی بر میزان درد و اضطراب عمل جراحی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: یازدهمین همایش دانشجویی تازه های علوم بهداشتی کشور
  • کد COI اختصاصی: IHSC11_649
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 587
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد امیر نیک کردار

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

صادق جنگجو

دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

فهیمه شریفی

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

فرزانه شاکری

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

چکیده

زمینه و هدف: هر ساله ده ها میلیون بیمار در جهان تحت عمل جراحی قرار می گیرند، جراحی همیشه یک تجربه ی بزرگ برای بیمار و خانواده اش محسوب می شود و از هر نوعی که باشد به منزله ی تهدیدی برای تمامیت بدن و زندگی محسوب می شود؛ عمل جراحی یک عامل اضطراب آور است که باعث ایجاد واکنش فیزیولوژیک در بدن می شود، در نتیجه پاسخ فیزیولوژیکی بدن، تنفس، ضربان قلب و فشارخون افزایش می یابد، موسیقی درمانی به معنای استفاده از موسیقی و برنامه های تنظیم شده و موسیقیایی برای توانبخشی بیماران است همچنین ابن سینا در مورد درک موسیقی می گوید: موسیقی درمانی و شنیدن موسیقی به عنوان عامل التیام بخش و شافی جانها قدمتی به درازای تاریخ دارد. مواد و روش ها: این مقاله ی مروری با جست و جو به شیوه ی Electronic search گردآوری شده است. در جستجوهای صورت گرفته، 16 مقاله معتبر فارسی و انگلیسی از سایت های pubmed ، magiran.ir ، Sid.ir مورد مطالعه قرار گرفت که 12 مورد مقاله ی مرتبط با هدف پژوهش انتخاب و مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج: در جستجوهای صورت گرفته مشخص شد بیمارانی که قبل از جراحی، موسیقی مورد علاقه خود را گوش می دادند به طور معناداری اضطراب، ضربان قلب و فشارخونشان نسبت به کسانی که به موسیقی گوش نمی دادند کاهش می یافت؛ همچنین موسیقی درمانی در مادران تحت سزارین، میزان اضطراب و درد را کاهش می دهد؛ در پژوهش دیگری مشخص شد که پخش موسیقی در بیماران تحت عمل جراحی، اضطراب و نیاز به داروهای ضد درد را به نصف تقلیل می دهد، در یک بررسی در زمینه تاثیر موسیقی هنگام جراحی بر ترخیص بیماران نشان داده شده که بیمارانی که هنگام جراحی برایشان موسیقی پخش شده است، زودتر از بیمارستان ترخیص خواهند شد. نتیجه گیری: با توجه به نتایج پژوهش های صورت گرفته از نقطه نظر روانشناختی اثر موسیقی آرام بخش از طریق تقویت شرط شدگی مثبت و ایجاد محرکی مطبوع و لذت بخش توجیه می شود که موسیقی ذهن را مهار کرده و از درد منحرف می سازد. پیشنهاد می شود که از موسیقی درمانی در بخش های پزشکی دارای درد و اضطراب و اعمال جراحی مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

موسیقی درمان، درد، اضطراب، عمل جراحی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.