بررسی توزیع عوارض در بیماران مبتلا به هموفیلی در ایران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: یازدهمین همایش دانشجویی تازه های علوم بهداشتی کشور
  • کد COI اختصاصی: IHSC11_643
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 381
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه درخشان هوره

دانشجوی کارشناسی ارشد اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

چکیده

زمینه و هدف : هموفیلی یک بیماری ارثی خونریزی دهنده به علت کمبود فاکتورهای 8 و 9 است. این بیماری منجر به عوارض برگشت ناپذیری مخصوصا در مفاصل می شود و این عوارض حاصل باعث از کار افتادگی، صرف هزینه های هنگفت، بروز مشکلات روانی و اجتماعی و کاهش کیفیت زندگی در بیماران و خانواده آنها می شود لذا مطالعه حاضر به هدف بررسی توزیع عوارض در بیماران مبتلا به هموفیلی در ایران انجام شد.مواد و روش ها : اطلاعات لازم برای انجام این مطالعه مروری از طریق جستجو در پایگاه های اطلاعاتی , pubmed , sid irandoc , magiran , scopus , science direct , google-scholar و با جست و جوی کلید واژه های هموفیلی، بقا ، عوارض، فاکتور های انعقادی و ایران جمع آوری شد. نتایج : با توجه به مطالعات یافت شده از جمله عوارض در بیماران مبتلا به هموفیلی می توان به این موارد اشاره کرد : خونریزی مفاصل مخصوصا آرنج و زانو و مچ پا، کبودی ها، خونریزی های بعد از عمل، خونریزی داخل جمجمه ای، خونریزی های داخل صفاقی، هماتوم های بافت نرم، ابتلا به انواع سرطان ها، بیماری های قلبی و عروقی، مشکلات کبدی، انواع عفونت ها مثل HIV , HCV و . . . می باشد. نتیجه گیری : طبق یافته های حاصل از این مطالعه مسلما عوارض اشاره شده در بقا بیماران اثر منفی می گذارند و بقا این افراد را کاهش می دهند و کیفیت زندگی این افراد و حتی خانواده آنها را نیز تحت تاثیر قرار می دهند و هرچه مراقبت و درمان به موقع و صحیح انجام شود از تعداد و شدت این عوارض کاسته می شود.

کلیدواژه ها

هموفیلی، ایران، عوارض، بقا، فاکتورهای انعقادی، بیماری های خونریزی دهنده

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.