بار اقتصادی پدیده سالمندی؛ مطالعه موردی شهر تهران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: یازدهمین همایش دانشجویی تازه های علوم بهداشتی کشور
  • کد COI اختصاصی: IHSC11_511
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 356
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد جوان نوقابی

عزیز رضاپور

تورج هراتی خلیل آباد

چکیده

مقدمه: سالمندی مرحله فیزیولوژیک غیرقابل پیشگیری زندگی است که به دلایل مهمی از جمله کاهش مرگومیر ناشی از پیشرفت علوم پزشکی، بهداشت، کنترل موالید، آموزش و پرورش و در نتیجه افزایش نرخ امید به زندگی مطرح شده است. هدف از این مطالعه بررسی هزینه های مستقیم و غیرمستقیم سالمندان مراجعه کننده به مراکز آموزشی درمانی منتخب دانشگاه علوم پزشکی ایران بود. روش کار: این مطالعه مقطعی در بین 400 سالمند مراجعه کننده به مراکز آموزشی درمانی فیروزگر و رسول اکرم (ص) تهران در سال 1394 انجام گرفت. معیار های ورود شامل افراد 60 ساله یا بیشتر بودند که به مراکز آموزشی درمانی فیروزگر و رسول اکرم (ص) تهران مراجعه کرده بودند و معیار های خروج شامل افرادی بود که کمتر از 60 سال سن داشتند و هم چنین افراد 60 ساله یا بیشتر که توانایی یا تمایلی به پاسخ دادن به سوالات نداشتند. هزینه های مستقیم درمانی و غیر درمانی و هزینه های غیر مستقیم با استفاده از فرم گردآوری اطلاعات هزینه های جمع آوری شدند. سپس داده های جمع آوری شده، توسط نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: در این مطالعه میانگین هزینه های کل سالمندان برای یک دوره ی یک ماهه حدود 3801081 ریال برآورد گردید. هزینه های مستقیم درمانی با میانگین 2992276 ریال بیشترین سهم و هزینه های غیر مستقیم با میانگین 217088 ریال کمترین سهم را از کل هزینه های سالمندان تحت بررسی داشتند. هزینه های هتلینگ با میانگین 940499 ریال بالاترین رقم هزینه های مستقیم درمانی را در بین سالمندان تحت بررسی دارا بود و بعد از آن هزینه های دارو با میانگین 736390 ریال در جایگاه بعدی بیشترین هزینه ی مستقیم قرار گرفت. بالاترین رقم هزینه های مستقیم غیر درمانی در سالمندان تحت بررسی مربوط به هزینه ی تجهیزات کمکی با میانگین 245824 ریال بود. نتیجه گیری : با توجه به اینکه هزینه های مستقیم غیردرمانی و هزینه های غیرمستقیم بیش از 20 درصد هزینه های سالمندان را تشکیل داده اند، لذا در برنامه ریزی و سیاست گذاری برای نظام سلامت می بایست هزینه یابی از دیدگاه جامعه را در دستور کار قرار داد و برای تخصیص منابع برای سلامت سالمندان باید به تمام اجزای هزینه اعم از هزینه های مستقیم درمانی، هزینه های مستقیم غیردرمانی و هزینه های غیرمستقیم توجه نمود.

کلیدواژه ها

پدیده سالمندی، اقتصاد سلامت، بار اقتصادی، ایران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.